Southampton mod Brighton – Optakt, Spilfiduser, Odds

Southampton agerer værter på St. Mary’s Stadium for gæsterne fra Brighton til et opgør i Premier League den kommende mandag.

Southampton og Brighton er tilsyneladende ekstremt påpasselige med at blotte sig for modparten, når de brager sammen. Over halvdelen af deres seneste 10 møder sluttede uafgjort, og hvem siger, der kommer en afgørelse i deres kommende Premier League duel?

Når det kommer til mål, er Southampton ikke det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 6 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 0.6 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 18 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.8 pr. kamp med 1 clean sheets undervejs.

Brighton kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1.8 scoringer for deres foregående 10 kampe, inden deres duel den kommende mandag. De lavede selv 18 garn i takt med, at de måtte finde sig i 18 mål imod. Det giver et snit på 1.8 pr. kamp, hvori de klarede rent bur 1 gange.

Southampton har vundet 3 sejre, mens de har spillet 3 uafgjorte og tabte desuden 9 kampe gange i denne sæson i Premier League.

Brighton har indtil videre præsteret 6 sejre og 3 uafgjorte samt 5 nederlag i Premier League.

Vores tip

Facts og finurligheder for Southampton v Brighton.

  • Southampton scorede i 27 af deres seneste 29 hjemmekampe
  • I 11 af de seneste 12 hjemmekampe Southampton har spillet, har begge hold scoret
  • Der er scoret imod Southampton i de seneste 12 hjemmekampe
  • Der er scoret imod Southampton i 17 af de seneste 19 kampe
  • Southampton har ikke vundet 9 af 11 af deres seneste kampe
  • I de seneste 5 kampe i træk Brighton har spillet, har begge hold scoret
  • Brighton scorede i 14 af deres seneste 16 udekampe
  • 8 af Brighton’s seneste 10 udekampe havde over 2.5 mål
  • I de seneste 5 Brighton kampe, har summen af mål været over 2.5
  • I 5 af de seneste 6 udekampe Brighton har spillet, har begge hold scoret

Form Southampton mod Brighton

Southampton har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Et møde med Sheffield Wednesday sluttede 1-1, hvorpå et 3-1 nederlag mod Liverpool fulgte. Deres nyligste kamp gav dog sejr, da Lincoln City blev nedlagt med 2-1. De mest optimistiske iagttagere havde forudset en placering i den nedre halvdel for Southampton i denne sæson, men det kan ende meget værre for dem i deres nuværende form. Southampton har kun én hjemmesejr at fremvise for deres anstrengelser i deres seneste seks hjemmekampe på St. Mary’s Stadium. De opnåede uafgjort 2 gange og tabte 3 af disse, hvori de scorede 6 og indkasserede 10 mål.

De seneste tre kampe har for Brighton givet lidt af hvert til kontoen. De startede med at banke Arsenal med 1-3, hvilket desværre blev fulgt op af et nederlag på 1-2 mod Aston Villa. Deres seneste opgør, mod Charlton, indbragte et point i en 0-0 kamp. I en sæson hvor alt falder rigtigt ud, vil Brighton måske kunne opnå en placering i den øvre tredjedel af tabellen, men lige nu er de på rette vej mod en nydelig placering i midten. I deres seneste seks udekampe i Premier League vandt Brighton to sejre, mens de spillede 1 uafgjort. De led 3 nederlag, mens de indkasserede 12 og scorede 10 mål.

Brighton noterede sig 10 point efter 3 sejre i deres seneste 4 kampe mod hold placeret blandt de nederste seks i tabellen. De scorede 6 mål, men indkasserede også 2 selv.

Southampton vs Brighton – Seneste nyt

Southampton kan i værste fald risikere at have hele 4 spillere på fraværslisten når de den kommende mandag igen skal i kamp. Med 3 spillere i karantæne er Southampton tvunget til at ændre i holdopstillingen, da Ainsley Maitland-Niles, Kyle Walker-Peters og Mohammed Salisu sidder i straffeboksen.

Romeo Lavia, Theo Walcott, Juan Larios og Valentino Livramento er alle ude af truppen, som Southampton tager imod Brighton med på St. Mary’s Stadium.

Brighton ser ud til at skulle se bort fra 4 spillere til truppen, som på mandag møder Southampton.

Det er navne som Alexis Mac Allister, Adam Webster, Danny Welbeck og Jakub Moder, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til St. Mary’s Stadium.

Southampton mod Brighton – indbyrdes historik

Southampton har blot indkasseret et enkelt nederlag i de seneste 10 indbyrdes opgør mod Brighton. Deres seneste opgør mod hinanden var et brag af en duel, der endte med et målrigt 2-2 resultat. Det er ikke cifre, man ser hver dag, men ingen af os skulle have noget imod en gentagelse af målfesten den kommende mandag. Uafgjort kan meget vel være vejen at gå her, da deres seneste møder har været meget jævnbyrdige opgør. Southampton vandt 4 af de seneste 4 opgør, mens Brighton vandt 1 af de foregående 10 kampe. Der er odds 3.41 på en sejr til hjemmeholdet.

I de seneste 5 opgør i Premier League imellem Southampton og Brighton var begge hold på måltavlen. Begge hold scorede i 8 af de seneste 10 kampe mellem Southampton og Brighton.

Southampton mod Brighton Spiltips

Kigger man mulighederne for en målscorer igennem, bør man overveje at stoppe ved Che Adams, der viser god form for Southampton. Han fandt vej til netmaskerne 2 gange i hans seneste kampe i Premier League. Dén total øger han gerne mod Brighton.Gæsterne krydser fingre for Pascal Gross til at score igen efter 2 Premier League mål i deres seneste kampe i denne turnering.

Southampton høstede tre point i 3 af deres foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 3 gange og led 4 nederlag i denne serie. Brighton sikrede sig 4 sejre i deres seneste 10 udekampe, hvor det også blev til uafgjort 2 gange samt 4 nederlag. Southampton har ikke været alt for gode til at holde rent bur på St. Mary’s Stadium, da de kun noterede sig 0 sejre til nul i deres seneste 10 hjemmekampe.

Der var under 2.5 mål i 4 kampe af de forgange 10 kampe mellem de to klubber her. Mens Southampton har et gennemsnit på 1.4 mål i de opgør, har Brighton et snit på 1.1 mål, og begge hold til ikke at score gav gevinst 2 gange. Der blev scoret over 2.5 mål i 6 af Southamptons sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 1.5 mål i gennemsnit i denne stime. Der var over 2.5 mål i 7 af gæsternes seneste 10 kampe i denne sæson og de præsterede et gennemsnit på 1.7 mål i disse kampe.