Southampton mod Manchester City i Premier League runde 23 – optakt, odds og spilfiduser

Det er toppen af tabellen, som møder den nedre del på St. Mary’s Stadium på lørdag. Det er en kamp, hvor vi forventer, at Manchester City som minimum konsoliderer placeringen i den sjove ende af stillingen mod Southampton.

Som nummer 12 har Southampton formået at skrabe 24 point sammen for 21 kampe. Med 56 point har Manchester City for 21 opgør gjort sig fortjent til en plads som nummer 1 i Premier League.

The Citizens er på udkig efter at åbne et større hul i stillingen i Premier League til Southampton, når de to rivaler skal op imod hinanden på lørdag. Det kan hjemmeholdet dog dårligt tillade sig, hvis de skal bevare kontakten til gæsterne.

Når det kommer til mål, er Southampton ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 15 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.5 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 21 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 2.1 pr. kamp med 0 clean sheets undervejs.

Manchester City kan inden deres kommende opgave fremvise en rimeligt god målform for deres seneste 10 kampe. De har et gennemsnit på 2.9 mål pr. kamp, svarende til 29 mål i alt. De måtte finde sig i 7 scoringer imod, eller et snit på 0.7 pr. kamp, hvor de holdt rent bur 5 gange.

Vores tip

Facts og finurligheder for Southampton v Manchester City.

 • Der er scoret imod Southampton i de seneste 10 kampe
 • I 7 af de seneste 8 kampe Southampton har spillet, har begge hold scoret
 • Southampton scorede i 14 af deres seneste 16 kampe
 • Southampton har ikke tabt 7 af 8 af deres seneste kampe
 • Southampton uafgjort 3 af 4 af deres seneste hjemmekampe
 • Manchester City vandt 14 af 15 af deres seneste kampe
 • Manchester City scorede i deres seneste 15 kampe
 • Manchester City har ikke tabt 14 af 15 af deres seneste kampe
 • I 3 af de seneste 4 kampe Manchester City har spillet, har begge hold scoret
 • Southampton har har ikke vundet i 15 af 17 seneste kampe mod Manchester City
 • Southampton har scoret imod i 18 af de senest 20 kampe mod Manchester City
 • Southampton har tabte i 8 af 10 seneste kampe mod Manchester City
 • I 3 ud af 4 seneste Southampton hjemmekampe mod Manchester City var antallet af mål under 1.5
 • I 6 ud af 8 seneste Southampton hjemmekampe mod Manchester City var antallet af mål under 3.5

Form Southampton mod Manchester City

The Saints drømmer om mere.

Southampton har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. De delte point i 1-1 kamp mod Swansea, før de sejrede 4-1 mod Brentford. Desværre blev sejren fulgt op af et 3-1 nederlag mod Wolves.

Manchester City er på rekordjagt.

Manchester City har været i kanonform i de seneste tre kampe, der ganske enkelt har kastet maksimumpoint af sig. Først blev Arsenal nedlagt 1-2, hvorpå Swindon blev fejet til side med 1-4. Senest gik formen ud over Chelsea, der blev slået med 1-0.

Southampton v Manchester City Indbyrdes historik

Sidste gang The Saints spillede imod The Sky Blues var uafgjort på oddset et velbetalt væddemål. Rivalerne delte i porten, da kampen på Etihad Stadium sluttede 0-0. Southampton går ind til opgøret med en historik mod Manchester City, der siger 1-1-8 for deres seneste 10 kampe i Premier League. I 6 af de seneste 10 opgør mellem Southampton og Manchester City var der gevinst på oddset ved spil på over 2.5 mål.

Stilling i Premier League

Stillingen i Premier League inden den kommende runde 23 fortæller os, hvor Southampton og Manchester City ligger placeret i forhold til hinanden. Det kan give et godt overblik over, hvor meget der er på spil inden deres indbyrdes opgør. Det bliver uden tvivl en interessant duel om de tre point den kommende lørdag på St. Mary’s Stadium.

Flere mål i vente

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i James Ward-Prowse. Han har vist flaget for The Saints med 6 mål for sæsonen og stod desuden for 4 i de seneste seks kampe. <br><br>The Citizens har til gengæld forhåbninger om, at Bernardo Silva kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 7 mål i alle turneringer indtil videre, samt 1 i de seneste seks.