Southampton vs Manchester City – Optakt, bedste Odds og gode tips

Southampton agerer værter for Manchester City når de brager sammen i endnu et saftigt opgør i Premier League på lørdag på St. Mary’s Stadium.

Ligaens bundprop, Southampton, har bare opnået 23 point for deres første 29 afviklede runder, mens gæsterne fra Manchester City har taget 64 point. Det placerer sidstnævnte som nummer 2 i Premier League stillingen.

Når det kommer til mål, er Southampton ikke det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne seks gange i deres seneste ti kampe, hvilket er lig med 0.6 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 13 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.3 pr. kamp med tre clean sheets undervejs.

Manchester City kan inden deres kommende opgave fremvise en rimeligt god målform for deres seneste ti kampe. De har et gennemsnit på 2.5 mål pr. kamp, svarende til 25 mål i alt. De måtte finde sig i otte scoringer imod, eller et snit på 0.8 pr. kamp, hvor de holdt rent bur tre gange.

Southampton har vundet seks sejre, mens de har spillet fem uafgjorte og tabte desuden 18 kampe i denne sæson i Premier League.

Manchester City har indtil videre præsteret 20 sejre og fire uafgjorte samt fire nederlag i Premier League. Manchester City er noteret for 4 sejre på stribe.

Vores tip

Facts og finurligheder for Southampton v Manchester City.

  • 17 af Southampton’s seneste 18 kampe havde under 3.5 mål
  • Der er scoret imod Southampton i 22 af de seneste 24 hjemmekampe
  • 9 af Southampton’s seneste 10 hjemmekampe havde under 3.5 mål
  • Southampton har ikke vundet 8 af 10 af deres seneste kampe
  • 5 af Southampton’s seneste 7 kampe havde under 2.5 mål
  • Manchester City har i vandt de seneste 5 kampe i træk ikke indkasseret et mål
  • Manchester City scorede i 25 af deres seneste 27 kampe
  • Manchester City har ikke tabt deres seneste 10 kampe
  • Manchester City vandt deres seneste 6 kampe
  • Manchester City var i vandt 5 af deres seneste 6 kampe involveret i kampe med flere end 1.5 mål

Form Southampton mod Manchester City

Bare ét point forhindrer Southampton i at have gået tomhændede igennem deres seneste tre kampe. De fik tæsk 0-2 af Brentford, før de sikrede det ene point i en 3-3 kamp mod Tottenham. Nyt nederlag ventede i den seneste opgave mod West Ham, som satte sig igennem med 1-0. Southampton var kun i stand til at vinde én af deres seneste seks ligakampe på eget græs, mens en sluttede uafgjort og de led fire nederlag. De stod selv for fem mål, men indkasserede samtidig ni.

Manchester City har været i kanonform i de seneste tre kampe, der ganske enkelt har kastet maksimumpoint af sig. Først blev RB Leipzig nedlagt 7-0, hvorpå Burnley blev fejet til side med 6-0. Senest gik formen ud over Liverpool, der blev slået med 4-1. Manchester City vandt tre af deres seneste seks mulige udekampe, mens de spillede en uafgjort og led to nederlag. De scorede ti mål, mens de samtidig indkasserede seks mål.

Manchester City vandt seks af deres seneste otte opgør mod hold, der ligger blandt de nederste seks i stillingen i Premier League. De scorede 24 og indkasserede selv fire mål, hvilket samlet indbragte 20 point.

Southampton vs Manchester City – Seneste nyt

Southampton kan i værste fald risikere at have hele fire spillere på fraværslisten når de på lørdag igen skal i kamp. Ainsley Maitland-Niles, Kyle Walker-Peters og Mohammed Salisu er ikke til rådighed for Southampton-truppen til deres kommende kamp, da de sidder over med karantæne.

Armel Bella-Kotchap, Alex McCarthy, Juan Larios og Valentino Livramento er alle ude af truppen, som Southampton tager imod Manchester City med på St. Mary’s Stadium.

Manchester City ser ud til at skulle se bort fra fire spillere til truppen, som den kommende lørdag møder Southampton. Blandt de fraværende spillere i Manchester City-truppen, er Benjamin Mendy i straffeboksen efter lidt for mange karantænepoint.

Det er navne som Jack Grealish, Ruben Dias og Julian Alvarez, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til St. Mary’s Stadium.

Southampton mod Manchester City – indbyrdes historik

Manchester City har blot indkasseret et enkelt nederlag i de seneste 13 indbyrdes opgør mod Southampton. I det seneste opgør mellem disse to løb Manchester City med de tre point i en 4-0 kamp, og mon ikke vi roligt kan regne med, at de planlægger noget lignende den kommende lørdag. Manchester City har seks sejre i deres seneste ti meetings med Southampton, og de sejrede 4-0 den sidste gang, de stod overfor hinanden.

Af de seneste ti indbyrdes opgør mellem Southampton og Manchester City var der gevinst på over 2.5 mål fem gange.

Southampton mod Manchester City Spiltips

Erling Braut Haaland har gang i en stærk sæson med 28 kasser i alle turneringer indtil videre. Han hakkede trekugler i kassen i hans seneste seks kampe, hvorfor Manchester City krydser fingre for, at han tager formen med, når de besøger Southampton den kommende lørdag. Det virker i hvert fald ikke som en tosset idé at holde øje med Erling Braut Haaland på oddset til komme på tavlen igen.

Southampton høstede tre point i tre af deres foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort en gange og led seks nederlag i denne serie. Manchester City sikrede sig fem sejre i deres seneste 10 udekampe, hvor det også blev til uafgjort to gange samt tre nederlag. Begge hold scorede i seks af de seneste 10 hjemmekampe for Southampton. Begge scorede også i fem af de seneste 10 udekampe for Manchester City.

Der blev scoret over 2.5 mål fem gange i de seneste ti kampe mellem disse to klubber. Southampton præsterede et gennemsnit på 0.7 mål, mens Manchester City landede et snit på 2.3 mål i disse dueller. Begge hold var på tavlen fem gange i disse kampene. Der blev scoret over 2.5 mål i fire af Southamptons sidste ti kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 0.7 mål i gennemsnit i denne stime. Over 2.5 blev der scoret i seks af de forrige ti kampe, som Manchester City spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 3.2 mål i disse kampe.