Spanien lammer Lewandowskis Polen

Spanien byder Polen op til kamp og scenen er Estadio de La Cartuja, hvor der er optræk til en spændende kamp. Det er en af 12 kampe, der spilles i anden runde af gruppespillet ved Euro 2020 og afvikles på lørdag. Mens Spanien går ind til Euro 2020 som nummer 6 på FIFAs verdensrangliste, er der en pænt stor forskel til modstanderen. Polen går ind til turneringen som nummer 21 på ranglisten.

Der er høje forventninger til, at Spanien kan tage en sikker førsteplads i gruppespillet, og de drømmer selv om igen at opleve en finale ved en EM-slutrunde. Spanien havde meget få problemer med at sikre en yderst ventet førsteplads i kvalifikationsgruppen, og det forventes, at de får en lang turnering ved Euro 2020.

Selvom de er outsidere til førstepladsen i gruppespillet ved EM 2020 har Polen stadig en pæn chance for at kvalificere sig til knock out-runden. Det ville være en kærkommen revanche for VM 2018, der var alt andet end succesfuld. Polen indtog førstepladsen i deres kvalifikationsgruppe til EM-slutrunden efter en yderst overbevisende kampagne.

Spanien vs Polen statistik og historik

Spanien har været fantastisk kørende, når det kommer til målscoringens kunst. Spanien hamrede 31 mål ind i deres seneste 10 landskampe, hvilket giver et gennemsnit på 3.1 mål pr. kamp. De præsterede at holde rent bur i 5 af disse kampe, hvori de indkasserede 5 mål til et gennemsnit på 0.5 pr. kamp.

Polen har ikke just sat fodboldverdenen i brand på det seneste, når det kommer til mål. Polen scorede middelmådige 18 kasser i deres seneste 10 landskampe, hvorved de opnår et gennemsnit på bare 1.8 mål pr. kamp. De holdt modstanderen fra scoring 6 gange i de kampe, hvori de lukkede sammenlagt 7 mål ind eller 0.7 i snit.

Spanien havde helt sikkert sat næsen op efter mere end det ene point i deres åbningskamp ved EM-slutrunden. De formåede ikke at udnytte chancerne og måtte nøjes med en nulløsning, hvorfor der nu forventes en reaktion fra titelaspiraterne.

Polen står overfor en særdeles vanskelig opgave i deres næste kamp ved EM 2020 slutrunden. Vurderet ud fra oddset må den positive vinkel være, at de har meget lidt at tabe.

Form Spanien møder Polen

Spanien håber på yderligere point til samlingen.

Der er vanskeligt at pege fingre ad Spanien, selvom de ikke helt har været overbevisende på det seneste. I Spaniens 3 sidste kampe har de været igennem en 3-1 sejr mod Kosovo, dernæst fulgte en 0-0 uafgjort mod Portugal, mens de senest endte med 0-0 uafgjort mod Sverige.

Polen drømmer om at stoppe ringe stime.

Polen går ind til kampen i håbet om endelig at få afsluttet den skuffende stime, de på det seneste har leveret. Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Polen spillede 1-1 uafgjort mod Rusland, hvorefter de noterede en 2-2 uafgjort mod Island, mens den seneste kamp resulterede i et 2-1 nederlag mod Slovakiet.

Spanien og Polen – indbyrdes historik

Da nationerne senest trådte an imod hinanden i et indbyrdes opgør, som fandt sted 8 juni 2010, trak Spanien sig med 6-0 sejrrigt ud af kampen.

Manden med målnæsen

At præstere 5 mål i de foregående seks landskampe for Spanien gør naturligt Ferran Torres til en spiller, alle modstandere holder et skarpt øje med. Det er vanskeligt at komme udenom Robert Lewandowski, når snakken går på en målscorer for Polen. Robert Lewandowski formåede at nette 3 gange i de foregående seks landskampe for Spanien.