Spanien mod Costa Rica – Optakt, Spilfiduser, Odds

Det er første runde af gruppespillet i FIFA VM turneringen, og vi skal ser nærmere på kampen mellem Spanien og Costa Rica. Der er kick off på onsdag på Al Thumama Stadium.

Det er åbningskampen ved FIFA VM for både Spanien og Costa Rica og førstnævnte vil være yderst opsat på at leve op til favoritværdigheden. Men mon ikke der er stor modstand i vente fra de motiverede outsidere? Før kampen sparkes i gang FIFA VM ligger Spanien nummer 7 på verdensranglisten hos FIFA. Costa Rica befinder sig til gengæld på en placering som nummer 31.

Der er høje forventninger til, at Spanien kan tage en sikker førsteplads i gruppespillet, og de drømmer selv om igen at opleve mindst en semifinale.

Costa Rica regnes som enorme favoritter til at slutte sidst i gruppen, men de kommer med al den entusiasme en slutrunde altid tager med sig. De har intet at tabe og kan vise sig farlige for alle.

Form Spanien mod Costa Rica

Spanien har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Tjekkiet med 2-0. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 1-2 mod Schweiz. De var dog tilbage på sejrskurs i den seneste opgave, der blev vundet 0-1 over Portugal. Spanien var i stand til at vinde 7 af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort 2 gange. De led også 1 nederlag i denne serie.

Spanien har før opgøret den kommende onsdag et anstændigt gennemsnit på 1.7 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede acceptable 17 mål samtidig med, at de indkasserede 17 mål. Det kaster et gennemsnit på 1.7 af sig pr. kamp, hvori de formåede at holde rent bur 5 gange.

Costa Rica er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. Det startede med 2-2 mod Sydkorea, før de bankede Usbekistan med 1-2. Senest blev Nigeria nedlagt i en 2-0 sejr. Costa Rica har været rimeligt skræmmende med 8 sejre i deres seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. Det blev også til uafgjort i 1 kampe, mens 1 kastede nederlag af sig.

Costa Rica er i øjeblikket anstændige målscorere med 16 kasser i deres seneste 10 kampe eller 1.6 mål i gennemsnit. Deres modstandere stod i samme periode for 19 mål, mens Costa Rica præsterede 2 “clean sheets”. De indkasserede i snit 1.9 mål pr. kamp.

Spanien får ikke problemer med at sætte tre point på kontoen mod Costa Rica, som ikke ligner et mandskab, der vil skabe alt for mange problemer for favoritterne. Costa Rica kan være på vej mod en øretæve i deres første kamp ved FIFA VM, hvori de er enorme outsidere på Al Thumama Stadium. Det ligner udelukkende et spørgsmål om, hvor stort nederlaget bliver på Al Thumama Stadium den 23. november kl. 17:00 i 1 runde i FIFA VM.

Såvel Spanien som Costa Rica har spillet en del målfattige kampe i den senere tid. Når de så oveni købet tørner sammen, skal vi næppe forvente målregn over Al Thumama Stadium i den kommende runde.

Facts og finurligheder for Spanien v Costa Rica.

  • Spanien scorede i deres seneste 21 kampe
  • Spanien har ikke tabt 13 af 15 af deres seneste kampe
  • Spanien vandt 4 af 5 af deres seneste kampe
  • 4 af Spanien’s seneste 5 kampe havde under 3.5 mål
  • 23 af Costa Rica’s seneste 24 kampe havde under 3.5 mål
  • Costa Rica var i vandt 8 af deres seneste 10 kampe involveret i kampe med færre end 2.5 mål
  • Costa Rica har ikke tabt 12 af 13 af deres seneste kampe
  • Costa Rica vandt 8 af 10 af deres seneste kampe
  • Costa Rica var i vandt 8 af de seneste 10 kampe involveret i opgør, hvor der blev scoret under 3.5

Spanien mod Costa Rica – indbyrdes historik

Spanien går til kampen mod Costa Rica med en 2-1-0 statistik for deres seneste 3 møder. Det giver en sejrs-rate på 67%, hvilket måske er værd at have i baghovedet, inden man sætter sine væddemål.

Begge hold scorede i 2 af de seneste 3 kampe mellem Spanien og Costa Rica.

Topscorer

Da en ny FIFA VM turnering kun lige har taget sin begyndelse, er det fortsat svært at sige, hvem der profilerer sig mest på målfronten. For både Spanien og Costa Rica er der dog masser af spændende spillere, og vi har oplistet nogle af de formstærke navne, der kan forventes på måltavlen.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Spanien høstede tre point i 7 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 2 gange og led 1 nederlag i denne serie. Costa Rica sikrede sig 8 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 1 gange samt 1 nederlag.

Costa Rica tabte ingen af deres seneste 5 kampe.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 5 af Spaniens seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.9 mål på vejen. Der blev scoret mere end 2.5 mål i 3 af de seneste 10 kampe, som Costa Rica spillede i alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.5 mål undervejs i processen. Spanien var på måltavlen i deres seneste 21 i træk.

Der blev scoret over 2.5 mål i 3 kampe af de seneste 3 kampe mellem disse to hold. Spanien præsterede et gennemsnit på 3.01 mål, mens Costa Rica snittede 1 mål i disse. Begge hold scorede 2 gange i disse kampe.

BTTS & FIRST TO SCORE

Spanien scorede kampens første mål imponerende 8 gange af de seneste 10 mulige.