Sveriges krigere skal stoppe Spaniens teknikere

Opgøret mellem Spanien og Sverige har kick off på mandag på Estadio de La Cartuja til en kamp i første runde af gruppespillet ved Euro 2020. Spanien bringer en rangering som nummer 6 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Sverige, der ankommer til Euro 2020 fra en rangering som nummer 18 på FIFAs verdensrangliste.

Der er høje forventninger til, at Spanien kan tage en sikker førsteplads i gruppespillet, og de drømmer selv om igen at opleve en finale ved en EM-slutrunde. Spanien havde meget få problemer med at sikre en yderst ventet førsteplads i kvalifikationsgruppen, og det forventes, at de får en lang turnering ved Euro 2020.

Før deres første kamp ved slutrunden forventes det af Sverige, at de som minimum er i spil til en plads i knock out-runden ved EM 2020. Sverige drømmer selvfølgelig om at gentage deres bedste resultat ved et EM, som kom på hjemmebane i 1992, hvor de nåede semifinalen.

Spanien vs Sverige stats and analysis

Spanien har været fantastisk kørende, når det kommer til målscoringens kunst. Spanien hamrede 31 mål ind i deres seneste 10 landskampe, hvilket giver et gennemsnit på 3.1 mål pr. kamp. De præsterede at holde rent bur i 5 af disse kampe, hvori de indkasserede 5 mål til et gennemsnit på 0.5 pr. kamp.

Sverige åbner deres Euro 2020 kampagne med gode tal for deres foregående 10 landskampe. Sverige fik netmaskerne til at blafre 2.3 i gennemsnit pr. kamp, hvilket kaster en total på 23 kasser af sig. De indkasserede selv 9 mål, et snit på 0.9 pr. game, da de holdt rent bur i 5 af disse kampe.

Det vil være grænsende til skandaløst, hvis ikke Spanien henter en sejr i deres åbningskamp ved EM-slutrunden. Der venter hårdere kampe forude, hvorfor en sejr her er essentiel for Spanien.

Det var lidt hårdere end ventet for Sverige at booke billet til EM-slutrunden 2020, men det lykkedes i sidste ende at tage andenpladsen i gruppespillet.

Form Spanien vs Sverige

Spanien inde i god stime.

Spanien vil være opsatte på at udvide den fine stime af resultater, som de på det seneste har fået sammensat. I Spaniens 3 sidste kampe har de været igennem en 2-1 sejr mod Georgien, dernæst fulgte en 3-1 sejr mod Kosovo, mens de senest ender med 0-0 uafgjort mod Portugal.

Sverige i forrygende form.

Sverige rider på toppen af en formkurve og fortsætter med at feje det meste modstand til side. Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Sverige vandt 1-0 mod Estonia, hvorefter de noterede en 2-0 sejr mod Finland mens den seneste kamp resulterede i en 3-1 sejr mod Armenia.

Spanien v Sverige Fixture History

Da de to nationer senest tørnede sammen i en landskamp, den 15 oktober 2019, endte kampen uden vinder, da måltavlen lyste 1-1 efter sidste fløjt. Spanien møder Sverige med en historik, der siger 3-2-1 for deres seneste 6 kampe.

Topscorer i form

Ferran Torres scorede 5 gange i de seneste seks landskampe for Spanien, og han håber selvfølgelig på at udvide totalen her.