Spanien holder Sverige væk fra førstepladsen

Spanien skal forsvare førstepladsen i gruppen, når de får besøg af Sverige den kommende søndag på Estadio de La Cartuja. Der er vigtige point på spil i forhold til kampen for en placering på toppen. 

Spanien bringer en rangering som nummer 7 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Sverige. Sidstnævnte kan inden kampen på søndag fremvise en placering som nummer 17 på FIFAs verdensrangliste. 

Efter 7 kampe afviklet er Spanien placeret nummer 1 i stillingen med 16 point. Der er 1 points forskel til Sverige, der som nummer 2 har samlet 15 point sammen.

Spanien v Sverige statistik og historik

Spanien oser af selvtillid inden deres kamp på søndag, hvortil de ankommer med yderst respektable tal for deres seneste 10 kampe. Spanien præsterede flotte 2.1 mål pr. kamp, eller sammenlagt 21 kasser. De indkasserede 12 mål, et gennemsnit på 1.2 pr. kamp med clean sheets i 4 af dem. 

Sverige kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1.6 scoringer for deres foregående 10 kampe, inden deres duel på søndag. De lavede selv 16 garn i takt med, at de måtte finde sig i 7 mål imod. Det giver et snit på 0.7 pr. kamp, hvori de klarede rent bur 6 gange.

Nøgletal for Spanien og Sverige.

  • Spanien har vundet i de seneste 3 kampe i træk;
  • Spanien er ubesejret i de seneste 3 hjemmebane kampe i træk;
  • Spanien har vundet i seneste 5 af 6 kampe;
  • Spanien har scoret i seneste 58 af 60 kampe.
  • Sverige har scoret i seneste 10 af 12 kampe;
  • I 4 of 6 seneste Sverige kampe var antal mål OVER 2.5;
  • I 2 of 4 seneste Sverige kampe var antal mål UNDER 3.5.

Form Spanien mod Sverige

Spanien udvider sejrsstimen.

Spanien går ind til kampen i håbet om at holde deres nuværende stærke momentum kørende med endnu et positivt resultat. Spanien har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Italien med 2-1. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 2-1 mod Frankrig. De var dog tilbage på sejrskurs i den seneste opgave, der blev vundet 1-0 over Grækenland.

Sverige inde i god stime.

I deres seneste tre kampe formåede Sverige først at banke Kosovo med 3-0. Herefter nedlagde de også Grækenland med 2-0, inden stimen stoppede mod Georgien, der vandt en 2-0 sejr.

 

Spanien v Sverige Indbyrdes historik

Sverige vandt 2-1 på eget græs, da de to klubber sidste gang stod overfor hinanden på Friends Arena i september 2021. Bookmakerne har Spanien som favoritter til sejren i dette opgør. Spanien møder Sverige med en historik imellem klubberne, der siger 3-3-2 for deres seneste 8 kampe. Af de seneste 8 kampe mellem Spanien og Sverige kom over 2.5 mål ud med gevinst på oddset 4 gange. Desuden scorede begge hold mål i 4 af disse 10 møder.

Stillingen i FIFA VM

Den nuværende stilling i gruppen viser os, hvor Spanien og Sverige befinder i tabellen i forhold til hinanden inden dette opgør. Der er helt sikkert lagt op til en spændende duel om de tre point i denne runde 10 på søndag.

Hold øje med…

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Carlos Soler. Han har vist flaget for Spanien med 2 mål for sæsonen og stod desuden for 2 i de seneste seks kampe.

Sverige har til gengæld forhåbninger om, at Alexander Isak kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 4 mål i alle turneringer indtil videre, samt 3 i de seneste seks.