Sverige jagter førstepladsen mod Kosovo i Stockholm

Sverige er af bookmakerne gjort til forholdsvis klare favoritter, når de har besøg af Kosovo på lørdag i VM-kvalifikationen. Tre point til favoritholdet betaler 1.33 i gevinst på oddset, når de tørner sammen på Friends Arena.

Sverige går ind til kampen på lørdag som nummer 18 på FIFAs verdensrangliste. Det indikerer en større forskel mellem nationerne, da Kosovo kommer med en rangering som nummer 109.

Sverige indtager en plads som nummer 2 i tabellen med 9 point efter 4 kampe. På de 4 runder Kosovo har afviklet, har de indsamlet 4 point og ligger nummer 4 i stillingen.

Sverige vs Kosovo statistik og historik

Der bør være et drama i vente mellem Sverige og Kosovo, for andenpladsen er på spil. Hjemmeholdet kan næsten sikre pladsen med tre point og beholder som minimum placeringen i top to med uafgjort. Gæsterne har til gengæld ikke råd til nederlag.

Sverige har ikke ry for at være et målrigt hold i øjeblikket. Sverige fandt kun vej til netmaskerne 13 gange i deres foregående 10 kampe, hvilket giver et gennemsnit på blot 1.3 mål pr. kamp. De har dog været meget solide i defensiven med beskedne 7 indkasseret, hvilket kaster et yderst respektabelt snit af sig på 0.7 pr. kamp. Underligt nok præsterede de kun 6 clean sheets i disse kampe.

Facts og finurligheder for Sverige vs Kosovo.

  • Sverige har vundet i seneste 9 af 10 hjemmebane kampe;
  • Sverige har scoret i seneste 9 af 11 kampe;
  • I 3 seneste Sverige kampe i træk var antal mål OVER 2.5.
  • Kosovo har tabt i seneste 5 af 6 udebane kampe;
  • Kosovo har indkasseret mål i seneste 14 af 15 kampe;
  • I 7 of 9 seneste Kosovo kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • I 3 seneste Kosovo kampe i træk var antal mål UNDER 3.5.

Form Sverige møder Kosovo

Sverige fortsætter pointhøsten.

Sverige går ind til kampen i håbet om at holde deres nuværende stærke momentum kørende med endnu et positivt resultat. Sverige har seks point at fremvise for deres seneste tre kampe, der åbnede med sejr på 2-1 mod Spanien. De fulgte stærkt igen mod Uzbekistan, som blev slået 2-1, før de blev besejret 2-1 af Grækenland.

Kosovo håber på yderligere point til samlingen.

Det er vanskeligt at pege fingre ad Kosovo, da den seneste tids resultater i det store billede har levet op til forventningerne. Kosovo har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Det startede med en sejr på 1-0 mod Georgien, hvorefter de opnåede 1-1 mod Grækenland. Deres seneste kastede nederlag af sig, da de tabte 2-0 i opgøret mod Spanien.

Bedømt ud fra deres seneste præstationer ligner hjemmesejr til Sverige det bedste spil til 1.33 på oddset. Hos spilselskaberne er der netop nu 1.33 for en hjemmesejr på oddset og til gengæld odds 10.50 på gæsterne.

Sverige v Kosovo Indbyrdes historik

Sverige vandt 3-0 på udebane, da de to klubber sidste gang stod overfor hinanden på Fadil Vokrri Stadium i marts 2021 i VM-kvalifikationen. Bookmakerne har Sverige som favoritter til sejren i dette opgør. Den bedste pris for en sejr på oddset i skrivende stund hedder 1.33, hvilket svarer til, at bookmakerne giver Sverige75% chance for at banke Kosovo. En pointdeling betaler 5.00 i gevinst på oddset, hvor imod Kosovo udbetaler 10.50 i gevinst på oddset for en sejr.

Stilling i FIFA VM

Den nuværende stilling i FIFA VM viser os, hvor Sverige og Kosovo befinder i tabellen i forhold til hinanden inden dette opgør. Der er helt sikkert lagt op til en spændende duel om de tre point i denne runde 7 den kommende lørdag.

Formstærk måltyv

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Emil Forsberg. Han har vist flaget for Sverige med 4 mål for de seneste seks kampe.

Kosovo har til gengæld forhåbninger om, at Vedat Muriqi kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 6 mål i de seneste seks kampe.