Sverige mod Belgien – Optakt, Spilfiduser, Odds

Sverige går ind i et møde mod Belgien den kommende fredag. Kampen finder sted Friends Arena, og er deres første optræden i kvalifikationsfasen til EM. Med sejre på 1-0 og 2-0 i deres seneste to opgør mod Sverige ser Belgien uden tvivl frem mod deres kommende udekamp med optimisme.

I gruppe F konkurrerer 5 hold, Aserbajdsjan, Belgien, Estland, Sverige, Østrig, om at kvalificere sig til EM. Sverige ligger nummer 23 på verdensranglisten hos FIFA, mens Belgien befinder sig på en placering som nummer 4 i verden.

Vurderet ud fra oddsene alene har vi en meget lige kamp i vente, når Sverige tager imod Belgien. Tre point i en på papiret så jævnbyrdig kamp kan lægge et solidt fundament til at sikre videre kvalifikation, men det er en svær kamp at kalde. Belgien har en hård kamp i vente, når de gæster Sverige på Friends Arena. De er bookmakernes favorit til sejren, men det ligner en kamp, der kan blive afgjort på marginalerne.

Form Sverige mod Belgien

Sverige er i kongehumør før deres kommende opgave den kommende fredag, da de seneste tre kampe gav maksimumpoint. Først blev Algeria nedlagt 2-0, hvorefter det blev 2-0 mod Finland. Senest måtte også Island bøje sig i et 2-1 nederlag. Sverige vandt fire af deres seneste seks landskampe, hvori de også spillede uafgjort en gange og led to nederlag. De scorede otte mål og lukkede fem.

De seneste tre kampe har for Belgien givet lidt af hvert til kontoen. De startede med at banke Canada med 1-0, hvilket desværre blev fulgt op af et nederlag på 0-2 mod Morocco. Deres seneste opgør, mod Kroatien, indbragte et point i en 0-0 kamp. I deres seneste seks landskampe vandt Belgien to sejre, mens de spillede fire kampe uafgjort. De led en nederlag, mens de indkasserede fem og scorede fem mål.

Sverige noterede sig en sejr i deres seneste 4 kampe på stribe.

Vores tip

Facts og finurligheder for Sverige v Belgien.

  • 26 af Sverige’s seneste 28 hjemmekampe havde under 3.5 mål
  • 18 af Sverige’s seneste 20 kampe havde under 3.5 mål
  • Sverige scorede i 18 af deres seneste 19 hjemmekampe
  • Sverige var i vandt de seneste 4 kampe i træk involveret i opgør med færre end 2.5 mål
  • Sverige var i vandt de seneste 4 kampe i træk involveret i opgør med flere end 1.5 mål
  • Belgien scorede i 21 af deres seneste 23 udekampe
  • 13 af Belgien’s seneste 15 udekampe havde under 3.5 mål
  • I de seneste 8 Belgien kampe, har summen af mål været under 3.5
  • I de seneste 3 Belgien udekampe, har summen af mål været under 1.5
  • Belgien har ikke tabt 11 af 13 af deres seneste udekampe

Sverige vs Belgien – Seneste nyt

Sverige kan have op til fire fraværende spillere, når de den kommende fredag skal i kamp mod Belgien.

Dejan Kulusevski, Kristoffer Olsson, Gabriel Gudmundsson og Zlatan Ibrahimovic er blandt de fire spillere, som mangler for Sverige på fredag.

Belgien ser ud til at skulle se bort fra tre spillere til truppen, som på fredag møder Sverige.

Det er navne som Thomas Meunier, Leandro Trossard og Dennis Praet, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til Friends Arena.

Sverige mod Belgien – indbyrdes historik

Med sejre på 1-0 og 2-0 i deres seneste to opgør mod Sverige ser Belgien uden tvivl frem mod deres kommende udekamp med optimisme. Belgien vandt tre af deres foregående tre kampe, mens Sverige vandt nul sejre i tre opgør. Belgien kan spilles til odds 2.15 hos spilselskaberne.

Begge hold scorede i en af de seneste tre kampe mellem Sverige og Belgien.

Spilfiduser for kampen

Emil Forsberg har været den bedste målskytte i EM for hjemmeholdet med fire mål på det seneste. Sverige satser på ham til at skinne igennem igen i deres kommende kamp. Belgien kigger til gengæld mod Romelu Lukaku i håb om, at han kan udvide totalen på fire mål i hans seneste kampe i EM.

Sverige høstede tre point i syv af deres foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort en gange og led to nederlag i denne serie. Belgien sikrede sig fire sejre i deres seneste 10 udekampe, hvor det også blev til uafgjort fire gange samt to nederlag. Belgien scorede kampens første mål i seks af deres seneste 10 udekampe, mens Sverige scorede kampens første kasse i seks af deres seneste 10 hjemmekampe.

Der blev scoret over 2.5 mål i en kamp af de seneste tre kampe mellem disse to hold. Sverige præsterede et gennemsnit på 0.33 mål, mens Belgien snittede 1.67 mål i disse. Begge hold scorede en gang i disse kampe. Der blev scoret over 2.5 mål i fem af Sveriges seneste ti kampe på tværs af alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.5 mål på vejen. Der blev scoret mere end 2.5 mål i fire af de seneste ti kampe, som Belgien spillede i alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.3 mål undervejs i processen.