Polens skrøbelige defensiv i finale mod Sverige

Sverige byder Polen op til kamp og scenen er Saint Petersburg Stadium, hvor der er optræk til en spændende kamp. Det er en af 12 kampe, der spilles i tredje og sidste runde af gruppespillet ved Euro 2020 og afvikles på onsdag. Sverige bringer en rangering som nummer 18 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Polen, der ankommer til Euro 2020 fra en rangering som nummer 21 på FIFAs verdensrangliste.

Selvom de er outsidere til førstepladsen i gruppespillet ved EM 2020 bør Polen have en god chance for at kvalificere sig til knock out-runden. Polen indtog førstepladsen i deres kvalifikationsgruppe til EM-slutrunden efter en yderst overbevisende kampagne. At dømme efter de odds, bookmakerne har sat op, kan det dog blive både “3 kampe og et bad” eller en overraskelse fra Polens side.

Sverige går meget overraskende ind til sidste kamp på førstepladsen i deres gruppe, hvorfor en sejr altså sender dem videre som etter. Kan den svenske defensiv bestå endnu en test?

Sverige vs Polen statistik og historik

Når det kommer til mål, er Sverige ikke just det mest profilerede hold. Sverige formåede blot at score beskedne 19 gange i deres seneste 10 landskampe, hvilket er 1.9 mål pr. kamp. De har dog samtidig været særdeles stærkt organiserede, da de blot tillod 5 mål imod. Det er et gennemsnit på 0.5 pr. kamp med 7 clean sheets undervejs.

Polen har ikke just sat fodboldverdenen i brand på det seneste, når det kommer til mål. Polenscorede middelmådige 17 kasser i deres seneste 10 landskampe, hvorved de opnår et gennemsnit på bare 1.7 mål pr. kamp. De holdt modstanderen fra scoring 5 gange i de kampe, hvori de lukkede sammenlagt 8 mål ind eller 0.8 i snit.

Med fire point for deres første to kampe har Sverige nu kikkerten rettet mod at kvalificere sig til knock out spillet uden nederlag.

Polen slap igennem deres seneste kamp ved EM 2020 med uafgjort 1-1 i bagagen. De havde sat næsen op efter mere end ét point på nuværende tidspunkt, men glemte at holde presset, da føringen først var i hus.

Form Sverige møder Polen

Sverige i fantastisk form.

Sverige ser utroligt giftige ud i øjeblikket, hvor de spadserer fra det ene gode resultat til det næste. I Sveriges 3 sidste landskampe har de været igennem en 3-1 sejr mod Armenien, dernæst fulgte en 0-0 uafgjort mod Spanien, mens de senest udspillede Slovakiet 1-0.

Polen håber på frisk start.

Polen går ind til kampen i håbet om endelig at få afsluttet den skuffende stime, de på det seneste har leveret. Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Polen delte point i en 2-2 uafgjort kamp mod Island, hvorefter de noterede et 2-1 nederlag mod Slovakiet mens den seneste kamp resulterede i en 1-1 uafgjort mod Spanien.

Sverige ogPolen – indbyrdes historik

Den 5 juni 2004 stod disse to nationer senest overfor hinanden i en landskamp, hvor det lykkedes Sverige at tage en 3-1 sejr. Sverige går ind til opgøret med en historik mod Polen, der siger 3-0-0 for deres seneste 3 landskampe.

Topscorer i form

Sverige kigger mod Sebastian Larsson til igen at ramme netmaskerne. Han er noteret for 2 garn på seks landskampe. Polen kigger mod Robert Lewandowski til igen at ramme netmaskerne. Han er noteret for 3 garn på seks landskampe.