Sverige stopper ikke mod Ukraine

Dramaet spidser til nu, hvor vi er nået frem til knock out runden ved Euro 2020. Her skal Sverige op imod Ukraine på Hampden Park den kommende tirsdag i 1/8 finalen.

Sverige ankommer til Euro 2020 placeret 18 på FIFAs verdensrangliste, og er dermed forholdsvis tæt på Ukraine, der kigger på turneringen fra en plads som nummer 24.

Sverige formåede højst overraskende at reservere plads i knock out runden ved Euro 2020 via en førsteplads i gruppen. Fokus er rettet mod mindst at gentage kvartfinalen ved VM 2018.

Ukraine indtog førstepladsen i deres kvalifikationsgruppe til EM-slutrunden efter en yderst overbevisende kampagne. De var langt fra lige så overbevisende i gruppespillet her ved EM. De var meget heldige med at sikre billetten videre via en tredjeplads.

Sverige havde visse udfordringer i forhold til at nappe førstepladsen i gruppespillet, men bestod dog prøven i sidste ende. De har ingen intentioner om at forlade Euro 2020 inden kvartfinalen.

De var på randen af knock out, men Ukraine formåede på en eller anden måde at komme tilbage og tage tredjepladsen i gruppespillet med blot tre point. Fru Fortuna er med dem, der bliver en farlig modstander for alle hold nu.

Form Sverige møder Ukraine

Sverige i fantastisk form.

Sverige rider på toppen af en formkurve og fortsætter med at feje det meste modstand til side. Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Sverige sluttede med en 0-0 uafgjort mod Spanien, hvorefter de noterede en 1-0 sejr mod Slovakiet mens den seneste kamp resulterede i en 3-2 sejr mod Polen.

Ukraine drømmer om mere.

Der er vanskeligt at pege fingre ad Ukraine, da den seneste tids resultater i det store billede har levet op til forventningerne.

Deres seneste tre kampe gav først Ukraine et 3-2 nederlag mod Holland, herefter fulgte en 2-1 sejr mod Nordmakedonien, mens de i den seneste kamp led et et 1-0 hjemme nederlag mod Østrig.

Det var Ukraine, som løb med en sejr på 2-1, sidste gang de to lande clashede i en intern duel. Sverige går ind til opgøret med en historik mod Ukraine, der siger 1-0-3 for deres seneste 4 kampe.

Topscorer i form

Emil Forsberg er værd at holde øje med i øjeblikket, da han hakker kugler i kassen. Han var på pletten 4 gange i de seneste seks landskampe for Sverige.

Ukraine kigger mod Andriy Yarmolenko til igen at ramme netmaskerne. Han er noteret for 4 garn på seks landskampe.