Sverige skal udvide jerngrebet mod Lewandowskis Polen

Polen og Sverige mødes i FIFA World Cup play-off-finalen tirsdag aften den 29. marts i Polen. Vinderen booker en af ​​tre resterende europæiske pladser ved VM 2022-turneringen i Qatar.

Polen sluttede lige bag England i gruppespillet, uden at have været tæt på førstepladsen. De har herefter ”kvalificeret” sig til finalen, fordi Rusland blev suspenderet fra al international konkurrence.

Sverige sluttede efter Spanien i gruppe B og overlevede en udholdenhedstest i semifinalerne. Indskiftede Robin Quaison scorede kampens eneste mål i forlænget spilletid, da de eliminerede Tjekkiet, mens den karantæneramte Zlatan Ibrahimović så på.

Polen spiller foran et udsolgt publikum på 54.000 ansigter, men mange af deres landsmænd anser ikke de hvide og røde for at være favoritter. Polen har sjældent nydt at spille mod Sverige og har tabt nationernes seneste seks opgør, inklusive et 3-2-nederlag ved UEFA EURO 2020. Robert Lewandowski scorede to gange i den kamp og er i god form.

Sverige kommer ind til kampen i godt humør efter at have overvundet et hårdt tjekkisk mandskab i semifinalen.

Form Polen mod Sverige

Polen præsterede flotte fire hjemmesejre af de seneste seks på eget græs i VM-kvalifikationen, mens en sluttede uafgjort og det blev til 1 nederlag. De hamrede 18 i kassen selv, mens de lukkede 6 mål ind.

Sverige kan bare fremvise én sejr i deres seneste seks udekampe i VM-kvalifikationen , hvori de også spillede uafgjort 1 gang og led 4 nederlag. De indkasserede 7 mål og scorede selv 4.

Vores tip

Facts og finurligheder for Polen v Sverige.

  • Polen scorede i deres seneste 17 kampe
  • I 12 af de seneste 14 kampe Polen har spillet, har begge hold scoret
  • Der er scoret imod Polen i 12 af de seneste 14 kampe
  • Polen har ikke tabt 7 af 8 af deres seneste kampe
  • Sverige tabte 7 af 9 af deres seneste udekampe
  • Sverige har ikke vundet 8 af 9 af deres seneste udekampe
  • Sverige scorede i 9 af deres seneste 11 kampe

Polen vs Sverige – Seneste nyt

Polen skulle bare have én spiller siddende, når de møder Sverige på Stadion Slaska.

Polen må stille op uden Jan Bednarek på tirsdag mod Sverige, da han døjer med en skade.

“Vi har studeret Sverige grundigt, vi havde bl.a. vores folk til deres kamp mod Tjekkiet. Vi ved, hvad vi kan forvente af dem. De er et meget godt, meget velorganiseret hold, ingen tvivl om det. Men vi har vores plan klar til finalen,” siger Czesław Michniewicz, Polens træner.

“Jeg aner ikke, om en præstation som den vi leverede i semifinalen mod Tjekkiet ville have været nok mod Polen]. Vi kommer ikke til at spille på samme måde, fordi Polen spiller anderledes. Vi har et par dage til at komme os nu. Vi får se, hvordan tingene ser ud,” udtaler en iskold Janne Andersson, Sveriges træner

Polen mod Sverige – indbyrdes historik

Spilfiduser for kampen

Hold godt øje med Robert Lewandowski, hvis du søger efter en mulig målscorer, da han været på pletten 4 gange på det seneste for Polen. For gæsterne præsterede Robin Quaison 3 mål i det seneste halve dusin kampe, og begge spillere har helt sikkert kig på at udvide totalen.

Polen høstede tre point i 4 af deres foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 3 gange og led 3 nederlag i denne serie. Sverige sikrede sig 2 sejre i deres seneste 10 udekampe, hvor det også blev til uafgjort 1 gang samt 7 nederlag. Polen præsterede 3 sejre uden at indkassere mål i deres seneste 10 kampe på Stadion Slaska.

Der blev scoret over 2.5 mål i 3 kampe i de seneste 4 kampe mellem disse to hold. Polen præsterede et gennemsnit på 0.75, mens Sverige snittede 2.75 mål i disse. Begge hold scorede i 2 af disse kampe. Der blev knaldet over 2.5 mål i kassen i 6 af Polen’s seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer, hvori de selv scorede 2.7 mål i gennemsnit. Der var gevinst på over 2.5 mål i 6 af gæsternes foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 1.5 mål i disse kampe.