Sveriges mægtige hjemmebaneform bærer dem igennem mod Tjekkiet

Sverige og Tjekkiet går efter at sikre billet til ​VM-slutrunden, når de torsdag aften kæmper mod hinanden i deres semifinale-playoff.

Vinderen af kampen på Friends Arena står til et opgør med Polen, som allerede er gået videre til finalen takket Ruslands udelukkelse fra turneringen.

Efter at være blevet trukket ud i en gruppe med Spanien, ville man være tilgivet, hvis man regner med, at Sverige er tilfredse med ”blot” en plads i playoff. Træner Janne Andersson og hans mandskab vil dog føle, at de allerede burde have fortjent en plads i Qatar.

Med to kampe tilbage i gruppespillet lå deres skæbne i egne hænder, et scenarie som ændrede sig, da de overraskende tabte 2-0 i Georgien. Spanien udnyttede herefter til fulde fordelen af, at de havde hjemmebane i gruppens sidste kamp mod netop Sverige. De vandt 1-0 på et sent mål, og efterlod Sverige i playoff.

Sverige har ikke lidt et hjemmenederlag siden september 2020, og det er en rekord, som de bestræber sig på at udvide mod deres kommende modstander. Tjekkiet har ikke altid har udmærket sig på udebane, som i kvalifikationen ikke formåede at score i udekampe mod Belgien og Wales.

Form Sverige mod Tjekkiet

Sverige har været intet mindre end frygtindgydende i deres seneste seks hjemmekampe i ligaen, hvori de høstede maksimum 18 point. De smaskede bolden i netmaskerne 17 gange, mens de indkasserede et mål.

Tjekkiet vandt tre af deres seneste seks mulige udekampe, mens de spillede nul uafgjort og led tre nederlag. De scorede 10 mål, mens de samtidig indkasserede ni mål.

Vores tip

Facts og finurligheder for Sverige v Tjekkiet.

  • Sverige vandt 11 af 12 af deres seneste hjemmekampe
  • Sverige scorede i deres seneste 12 hjemmekampe
  • Sverige har ikke tabt 11 af 12 af deres seneste hjemmekampe
  • Der er scoret imod Sverige i 7 af de seneste 9 kampe
  • Der er ikke scoret imod Tjekkiet i de seneste 3 kampe

Sverige vs Tjekkiet – Seneste nyt

Sverige skulle bare have én spiller siddende, når de møder Tjekkiet på Friends Arena.

Zlatan Ibrahimovic sidder over for Sverige i deres kommende opgave på grund af en skade.

Tjekkiet ser ud til blot at mangle en enkelt spiller for at have alle mand til rådighed, når de møder Sverige på Friends Arena.

Matej Vydra rejser ikke med Tjekkiet til deres kommende udekamp, da han plejer en skade.

Sverige mod Tjekkiet – indbyrdes historik

Spilfiduser for kampen

Kigger man mulighederne for en målscorer igennem, bør man overveje at stoppe ved Alexander Isak, der viser god form for Sverige. Han fandt vej til netmaskerne to gange i hans seneste kampe i VM kval. UEFA. Dén total øger han gerne mod Tjekkiet.

Gæsterne krydser fingre for Jan Sykora til at score igen efter tre mål i deres seneste kampe for Tjekkiet.

Sverige vandt ni af deres seneste 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer, mens det blev til et nederlag. Tjekkiet vandt fire af deres seneste 10 udekampe, og spillede en uafgjort, mens det blev til fem nederlag. Ud af deres seneste 10 kampe på Friends Arena vandt Sverige fem af dem uden at lukke mål ind.

Der blev scoret over 2.5 mål i to af de seneste tre kampe mellem disse to hold. Sverige præsterede et gennemsnit på to mål, mens Tjekkiet snittede 1.66 mål i disse. Begge hold scorede i tre af disse kampe. Der blev scoret over 2.5 mål i seks af Sverige’s sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 1.5 mål i gennemsnit i denne stime. Der var gevinst på over 2.5 mål i fire af gæsternes foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 1.8 mål i disse kampe.