Sydkorea mod Portugal – Optakt, Spilfiduser, Odds

Sydkorea forbereder sig på at møde Portugal på fredag på Education City Stadium. Kampen er en del af sidste runde i gruppespillet af FIFA VM.

Efter kampene i anden runde af gruppespillet er Sydkorea nummer 3 med 1 point, mens Portugal har 6 point og er nummer 1. Før kampen sparkes i gang FIFA VM ligger Sydkorea nummer 28 på verdensranglisten hos FIFA. Portugal befinder sig til gengæld på en placering som nummer 9.

Som forholdsvis store outsidere i deres pulje, vil det være en overraskelse, hvis Sydkorea ser mere af denne turnering end gruppespillet. De har dog stadig chancen, og møder et Portugal-mandskab, der er sikret videre adgang. Det bliver måske Sydkoreas redning.

Portugal gik ind til slutrunden som storfavoritter hos bookmakerne til at både vinde deres gruppe samt nå langt ved turneringen. Det første har de klaret, nu venter næste udfordring.

Form Sydkorea mod Portugal

Bedømt ud fra deres seneste tre kampe, kan vi forvente lidt af hvert for Sydkorea i øjeblikket. Mod Island satte de sig igennem i en 1-0 sejr, før de spillede 0-0 mod Uruguay. I sidste runde gik de dog ned med 2-3 mod Ghana. Sydkorea var i stand til at vinde 5 af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort 3 gange. De led også 2 nederlag i denne serie.

Sydkorea har før kampen den kommende fredag et godkendt snit på 1.1 mål i deres forudgående 10 kampe. De var på pletten 11 gange, mens de indkasserede 16 mål. Det er lig med 1.6 i snit pr. opgør, hvor de holdt målet rent 2 gange.

Portugal har været i kanonform i de seneste tre kampe, der ganske enkelt har kastet maksimumpoint af sig. Først blev Nigeria nedlagt 4-0, hvorpå Ghana blev fejet til side med 3-2. Senest gik formen ud over Uruguay, der blev slået med 2-0. Portugal var i stand til at vinde 7 af deres seneste 10 kampe, mens de spillede uafgjort 1 gange. De led også 2 nederlag i denne serie.

Portugal kommer med en god historik på målfronten for de seneste 10 kampe. Det er blevet til 1.5 mål pr. kamp, svarende til 15 mål i alt. I egen ende lukkede de 16 mål ind, eller 1.6 mål pr. kamp, hvor de holdt målet rent 2 gange.

Sydkorea går ind til sidste runde med et meget klart mål. Eftersom de kun er noteret for et point indtil videre, skal der vindes i deres sidste kamp, ellers er det farvel og tak. Det har været en imponerede FIFA VM turnering indtil videre for Portugal, som står med to sejre efter de første to kampe. Det har sikret dem videre adgang i turneringen, så det handler om at holde momentum gående nu.

Såvel Sydkorea som Portugal har spillet en del målfattige kampe i den senere tid. Når de så oveni købet tørner sammen, skal vi næppe forvente målregn over Education City Stadium i den kommende runde.

Facts og finurligheder for Sydkorea v Portugal.

  • I de seneste 3 Sydkorea kampe, har summen af mål været under 1.5
  • Sydkorea har ikke tabt 9 af 10 af deres seneste kampe
  • 6 af Sydkorea’s seneste 7 kampe havde under 3.5 mål
  • Sydkorea scorede i 9 af deres seneste 11 kampe
  • I de seneste 3 Sydkorea kampe, har summen af mål været under 2.5
  • Portugal har ikke tabt 8 af 10 af deres seneste kampe
  • Portugal var i vandt 3 af deres seneste 4 kampe involveret i kampe med flere end 2.5 mål
  • Portugal var i vandt 5 af deres seneste 7 kampe involveret i kampe med flere end 1.5 mål
  • Portugal scorede i 9 af deres seneste 11 kampe
  • Portugal vandt 5 af 7 af deres seneste kampe

Stilling

Sydkorea mod Portugal – indbyrdes historik

Topscorer

Heung-Min Son har været den bedste målskytte i FIFA VM for hjemmeholdet med 2 mål på det seneste. Sydkorea satser på ham til at skinne igennem igen i deres kommende kamp. Portugal kigger til gengæld mod Cristiano Ronaldo i håb om, at han kan udvide totalen på 5 mål i hans seneste kampe i FIFA VM.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Sydkorea høstede tre point i 5 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 3 gange og led 2 nederlag i denne serie. Portugal sikrede sig 7 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 1 gange samt 2 nederlag.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 7 af Sydkoreas sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 1.8 mål i gennemsnit i denne stime. Over 2.5 blev der scoret i 4 af de forrige 10 kampe, som Portugal spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 2.2 mål i disse kampe.

BTTS & FIRST TO SCORE

Sydkorea scorede kampens første mål i 4 af deres seneste 10 opgør.