To nationer og én fodboldfilosofi krydser klinger når Danmark gæster Holland

Danmark er lørdag aften på besøg på Johan Cruijff ArenA i Amsterdam til en venskabskamp mod Holland. Det er årets første landskampe for begge parter, når de tester formen af mod hinanden. Begge nationer var senest i aktion i november.

Holland vandt ligesom Danmark deres kvalifikationsgruppe og bookede dermed direkte billet til vinterens kommende VM-slutrunde i Qatar. De to nationer har ikke stået overfor hinanden siden EM-slutrunden i 2012, hvor Danmark, dengang højst overraskende, sikrede en 1-0 sejr.

Når det kommer til mål, er Holland ikke det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 14 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.4 mål pr. kamp. Her er dog specifikt tale om venskabskampe, hvor store nationer som Oranje har en tendens til at agere anderledes, end når der er noget på spil. De tillod i samme tidsrum ni mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 0.9 pr. kamp med to clean sheets undervejs. Her er ligeledes tale om venskabskampe.

Danmark kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1.9 scoringer for deres foregående 10 venskabskampe, inden deres duel den kommende lørdag. De lavede selv 19 garn i takt med, at de måtte finde sig i seks mål imod. Det giver et snit på 0.6 pr. kamp, hvori de klarede rent bur syv gange.

Form Holland mod Danmark

Holland opnåede to hjemmesejre i deres foregående seks venskabskampe på hjemmebane. De spillede uafgjort to gange og led to nederlag, mens de scorede otte og lukkede seks mål ind.

Danmark vandt ingen af deres foregående seks venskabskampe på udebane, som i stedet kastede tre uafgjorte og tre nederlag af sig. De lukkede 10 mål ind og scorede selv fem.

Vores tip

Facts og finurligheder for Holland v Danmark.

  • Holland har ikke tabt 19 af 21 af deres seneste kampe
  • Holland scorede i 19 af deres seneste 20 kampe
  • Holland vandt 5 af 6 af deres seneste kampe
  • Danmark scorede i 22 af deres seneste 24 kampe
  • Danmark vandt 9 af 11 af deres seneste kampe
  • Danmark har ikke tabt 9 af 11 af deres seneste kampe
  • Der er ikke scoret imod Danmark i 5 af de seneste 7 kampe

Holland vs Danmark – Seneste nyt

Holland kan have op til tre fraværende spillere, når de den kommende lørdag skal i kamp mod Danmark.

Wout Weghorst, Memphis Depay og Tim Krul er alle ude af truppen, som Holland tager imod Danmark med på Johan Cruijff ArenA.

Holland mod Danmark – indbyrdes historik

Der bør næppe forventes meget underholdning på lørdag, når Holland får besøg af Danmark. Deres seneste fem opgør var tætte kampe og kun én af dem havde over 2.5 mål. Det bedste odds på under 2.5 mål er 1.72 i skrivende stund.

Danmark og Holland har stået overfor hinanden 25 gange tidligere. Første gang helt tilbage i 1912 og i mellemtiden er det blevet til 10 sejre i hollandsk favør, otte sejre til Danmark, mens syv kampe sluttede uafgjort. Den samlede målscore for disse 25 landskampe siger 47-34, igen i hollandsk favør.

Spilfiduser for kampen

Joakim Mæhle har været en overraskende skarp målscorer i den danske landsholdstrøje med tre kasser i sine seneste seks landskampe. Danmark kan meget vel få brug for mere fra ham, når de lægger vejen forbi Holland, som er store favoritter til sejren den kommende lørdag. Det ligner til gengæld en god idé at holde på Memphis Depay, hvis han ellers meldes klar, idet han væltede mål ind i hans seneste seks kampe.

Holland har været rimeligt skræmmende på hjemmebane med otte sejre i deres seneste 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. Det blev også til uafgjort i én af kampene, mens én kastede nederlag af sig. Danmark vandt syv af deres foregående 10 kampe på fremmed grund, spillede én uafgjort og tabte to gange i denne stime. Ud af deres seneste 10 kampe på Johan Cruijff ArenA vandt Holland seks af dem uden at lukke mål ind.

Der blev scoret over 2.5 mål i én af de seneste fem kampe mellem disse to hold. Holland præsterede et gennemsnit på 1.4 mål, mens Danmark snittede 0.6 mål i disse. Begge hold scorede i to af disse kampe. Der blev scoret over 2.5 mål i fem af Holland’s sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 2.7 mål i gennemsnit i denne stime. Der blev scoret mere end 2.5 mål i seks af de seneste 10 kampe, som Danmark spillede i alle turneringer. De scorede i gennemsnit 2.3 mål undervejs i processen.