Tyrkiet skal nedbryde walisisk beton-defensiv

Tyrkiet skyder deres anden runde ved EM 2020 i gang mod Wales på onsdag, hvor Baku Olimpiya Stadionu i Aserbajdsjan slår dørene op. Kampen spilles som en af 12 i runde 2 af gruppespillet ved slutrunden. Tyrkiet bringer en rangering som nummer 29 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Wales, der ankommer til Euro 2020 fra en rangering som nummer 17 på FIFAs verdensrangliste.

En førsteplads i gruppen er for meget at sætte næsen op efter for Tyrkiet, men ifølge bookmakerne burde de stadig spille med om en plads i 1/8-finalen. De blev kørt baglæns ud ad klædet mod Italien, men møder i Wales et hold af en helt anden kaliber.

Wales gjorde mod Schweiz, hvad de gør bedst. Venter, venter og atter venter foran eget felt og slår til på én af de få chancer, de tilspiller sig. Da sidste gruppekamp står mod Italien, er de sandsynligvis nødt til at høste point mod Tyrkiet.

Tyrkiet vs Wales statistik og historik

Turkey kom til Euro 2020 med beskedne tal for deres seneste 10 landskampe i EM-sammenhæng. De præsterede blot 1.6 goals per kamp, hvilket kunne være bedre, men defensivt var de solide. De har indkasseret seks mål, et snit på 0.6 per kampe med syv clean sheets i 7 kampe. Og tre af de seks mål var mod Italien.

Wales har ikke ry for at være et målrigt hold i øjeblikket. Wales fandt kun vej til netmaskerne 11 gange i deres foregående 10 landskampe, hvilket giver et gennemsnit på blot 1.1 mål pr. kamp. De har dog været meget solide i defensiven med beskedne 9 indkasseret, hvilket kaster et yderst respektabelt snit af sig på 0.9 pr. kampe. Underligt nok præsterede de kun 3 clean sheets i disse kampe.

Form Tyrkiet møder Wales

Tyrkiet håber på yderligere point til samlingen.

Tyrkiet har spillet til par på det seneste, for at stjæle et udtryk fra golfens verden. Altså resultater mere eller mindre efter bogen igennem de seneste uger, det være sig både positive og negative. Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Tyrkiet sluttede med en 0-0 uafgjort mod Guinea, hvorefter de noterede en 2-0 sejr mod Moldova mens den seneste kamp resulterede i et 3-0 nederlag mod Italien.

Wales bøjer sig ikke.

Wales har spillet som ventet på det seneste og uden de store udsving. Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Wales blev smadret af Frankrig i et 3-0 nederlag, hvorefter de noterede en kedelig 0-0 kamp med Albanien mens den seneste kamp resulterede i en 1-1 uafgjort mod Schweiz.

Tyrkiet ogWales – indbyrdes historik

Manden med målnæsen

Burak Yilmaz har leveret varen for Tyrkiet i deres seneste kampe. Både han og hans landsmænd satser på, at han kan føje flere mål til de 2, han præsterede i deres seneste seks landskampe. Kieffer Moore kom stærkt fra land ved EM-slutrunden med en kasse mod Schweiz. Waliserne vil endnu engang kigge mod den lange mand i jagten på mål.