Tyrkiet udfordrer Portugals krav på en VM-billet

Portugal og Tyrkiet sigter begge mod at rykke et skridt nærmere VM 2022-slutrunden, når de brager sammen i torsdagens playoff-semifinale på Estadio do Dragao.

Fernando Santos’ hold er tvunget til at gå ned ad playoff-ruten efter at være blevet nummer to i gruppe A. Tyrkiet sluttede på andenpladsen efter Holland i gruppe G. Portugals fans kan ikke glemme navnet Aleksandar Mitrovic hurtigt nok. Det var hans mål, der sikrede Serbien en dramatisk 2-1 sejr, da han scorede i det 90. minut og sendte sin nation direkte til VM.

En målløs dødssejler mod Irland tre dage før det skæbnesvangre 2-1-nederlag viste sig også at være dyrt i Portugals forsøg på at sikre den enkle vej til Qatar. Nu har Santos’ mandskab en reel risiko for at misse VM for første gang siden 1998.

Et potentielt møde med Italien i playoff-finalen kan følge for Portugal, forudsat at de europæiske mestre kan navigere sig forbi Nordmakedonien i den anden semifinale. Det betyder, at mindst en af ​​de to europæiske sværvægtere vil følge VM-slutrunden fra Tv-skærmene senere i år.

Portugal har spandevis af selvtillid, når det kommer til mål inden deres kommende kamp den kommende torsdag Deres seneste 10 kampe kastede fornemme 2.1 mål af sig pr. kamp, eller sammenlagt 21 garn. De lukkede seks mål ind i samme tidsrum, et snit på 0.6 pr. kamp med clean sheets i seks af dem.

Tyrkiet kan inden deres kommende opgave fremvise en rimeligt god målform for deres seneste 10 kampe. De har et gennemsnit på 2.7 mål pr. kamp, svarende til 27 mål i alt. De måtte finde sig i 16 scoringer imod, eller et snit på 1.6 pr. kamp, hvor de holdt rent bur tre gange.

Form Portugal mod Tyrkiet

Portugal har vist potent form på Estadio do Dragao med ikke færre end fem hjemmesejre af de seneste seks mulige. De scorede også 16 mål, mens de tillod fire imod, spillede nul uafgjort og tabte en.

Tyrkiet præsterede flotte fire sejre i deres seks udekampe i VM-kvalifikationen, der også gav dem én uafgjort og et nederlag. De smækkede 13 mål i kassen, mens de indkasserede 10.

Vores tip

Facts og finurligheder for Portugal v Tyrkiet.

  • Portugal scorede i 16 af deres seneste 18 hjemmekampe
  • Portugal har ikke tabt 6 af 7 af deres seneste kampe
  • Portugal vandt 5 af 7 af deres seneste kampe
  • Der er ikke scoret imod Portugal i 4 af de seneste 5 kampe
  • I 6 af de seneste 8 kampe Tyrkiet har spillet, har begge hold scoret
  • Tyrkiet vandt deres seneste 3 kampe
  • Tyrkiet har ikke tabt 6 af 7 af deres seneste kampe
  • Der er scoret imod Tyrkiet i 8 af de seneste 10 kampe

Portugal vs Tyrkiet – Seneste nyt

Portugal skulle bare have én spiller siddende, når de møder Tyrkiet på Estadio do Dragao.

Portugal må stille op uden Joao Moutinho på torsdag mod Tyrkiet, da han døjer med en skade.

Tyrkiet ser ud til blot at mangle en enkelt spiller for at have alle mand til rådighed, når de møder Portugal på Estadio do Dragao.

Ozan Kabak sidder over på grund af en positiv Covid-19 test.

Portugal mod Tyrkiet – indbyrdes historik

Der bør næppe forventes meget underholdning den kommende torsdag, når Portugal får besøg af Tyrkiet. Deres seneste tre opgør var tætte kampe og kun en af dem havde over 2.5 mål. Det bedste odds på under 2.5 mål er 2.10 i skrivende stund.

Spilfiduser for kampen

Der er nogle interessante navne på begge hold, hvis man søger efter en målmager. Cristiano Ronaldo viser rigtig god form med seks mål i seks kampe og Portugal bør bringe ham i spil mod Tyrkiet. Sidstnævnte ankommer med Halil Dervisoglu, der stod for tre mål i de seneste seks kampe.

Portugal var i stand til at vinde seks af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort én gange. De led også tre nederlag i denne serie. Tyrkiet sejrede i fire af deres foregående 10 udekampe, spillede uafgjort tre gange og led tre nederlag. Ud af deres seneste 10 kampe på Estadio do Dragao vandt Portugal fem af dem uden at lukke mål ind.

Der var over 2.5 mål i otte af Portugal’s foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De præsterede et snit på 2.1 mål i processen. Der blev scoret over 2.5 mål i otte af de 10 seneste kampe, som Tyrkiet spillede på tværs af alle turneringer, og de præsterede et gennemsnit på 1.8 mål pr. kamp i denne serie.