Ukraine skal passe mod Pandevs krigere

Opgøret mellem Ukraine og Nordmakedonien har kick off på torsdag på Arena Nationala til en kamp i anden runde af gruppespillet ved Euro 2020. Ukraine ankommer til Euro 2020 som nummer 24 på FIFAs verdensrangliste, hvilket indikerer en større forskel mellem nationerne, da Nordmakedonien kommer med en rangering som nummer 62.

Ukraine burde have en anstændig chance for at slippe igennem til næste runde via en andenplads. Ukraine nappede førstepladsen i kval-gruppen via en hel række af overbevisende kvalifikationskampe. At dømme ud fra oddsene hos bookmakerne kan det gå begge veje med Ukraine, det være sig tidligt exit eller en overraskelse.

Vurderet ud fra bookmakernes odds vil det være en kæmpe overraskelse at se Nordmakedonien overleve gruppespillet ved EM 2020. De formåede ikke at reservere billet til Euro 2020 igennem gruppespillet, hvorfor Nordmakedonien måtte den lange og strabadserende vej igennem play-off, før EM-billetten var hjemme.

Ukraine vs Nordmakedonien statistik og historik

Når det kommer til mål, er Ukraine ikke just det mest profilerede hold. Ukraine formåede blot at score beskedne 19 gange i deres seneste 10 landskampe, hvilket er 1.9 mål pr. kamp. De har dog samtidig været særdeles stærkt organiserede, da de blot tillod 8 mål imod. Det er et gennemsnit på 0.8 pr. kamp med 5 clean sheets undervejs.

Form Ukraine møder Nordmakedonien

Ukraine håber på yderligere point til samlingen.

Der er vanskeligt at pege fingre ad Ukraine, da den seneste tids resultater i det store billede har levet op til forventningerne. Deres seneste tre landskampe gav først Ukraine en 1-0 sejr mod Nordirland, herefter fulgte en 4-0 sejr mod Cypern, mens de i det seneste opgør kom til kort i et 3-2 nederlag mod Holland.

Nordmakedonien drømmer om mere.

Nordmakedonien har spillet til par på det seneste, for at stjæle et udtryk fra golfens verden. Altså resultater mere eller mindre efter bogen igennem de seneste uger, det være sig både positive og negative. I Nordmakedoniens 3 sidste kampe har de været igennem en 1-1 uafgjort mod Slovenien, dernæst fulgte en 4-0 sejr mod Kazakhstan, mens de senest tabte 3-1 til Østrig.

Ukraine ogNordmakedonien – indbyrdes historik

Den 9 oktober 2015 stod disse to nationer senest overfor hinanden i en landskamp, hvor det lykkedes Ukraine at tage en 2-0 sejr. Ukraine går ind til opgøret med en historik mod Nordmakedonien, der siger 2-1-1 for deres seneste 4 landskampe.

Hold øje med…

Kigger man på markedet for en målscorer, virker det som en god idé at holde på Andriy Yarmolenko. Landsholdsspilleren fra Ukraine har fundet vej til netmaskerne 3 gange i deres seneste seks kampe. Med 3 garn i Nordmakedonien seneste seks landskampe har Aleksandar Trajkovski gjort opmærksom på sig selv på den positive måde. Han sætter naturligvis næsen op efter at lægge til totalen, hvis han kommer på banen.