Ukraine og Østrig hjælper hinanden videre til næste runde

Ukraine skal op imod Østrigden kommende mandag i en kamp, hvor Arena Nationala lægger græstæppe til. Det er begge nationers tredje og sidste kamp i gruppespillet ved EM 2020. Ukraine ankommer til Euro 2020 placeret 24 på FIFAs verdensrangliste, og er dermed forholdsvis tæt på Østrig, der kigger på turneringen fra en plads som nummer 23.

Selvom de er outsidere til at vinde gruppen ved EM 2020, burde Ukraine have en anstændig chance for at slippe igennem til næste runde via en andenplads. Ukraine nappede førstepladsen i gruppen via en hel række af overbevisende kvalifikationskampe. I denne kamp vil uafgjort sandsynligvis være rigeligt til næste runde.

Østrig går dog ind til turneringen velvidende, at de har kvalitet i egne rækker. Arnautovic er tilbage fra karantæne og ivrig efter at vise talentet, han ikke selv er i tvivl om, at han besidder. De vandt nok kampe i deres kvalifikationsgruppe til, at det havde kastet en førsteplads af sig i andre grupper, men Østrig måtte finde sig i andenpladsen. Det vil være en overraskelse at se dem i en finale ved Euro 2020, men de bør gå videre fra gruppen.

Ukraine vs Østrig statistik og historik

Oven på én sejr og ét nederlag ved Euro 2020, ved Ukraine, at de skal bruge mindst ét point for at kunne håbe på adgang til 1/8-finalen.

Østrig går ind til den sidste kamp på tre point og der er behov for fuldt fokus, hvis videre adgang i turneringen skal sikres i denne sidste gruppekamp ved EM-slutrunden.

Form Ukraine møder Østrig

Ukraine håber på yderligere point til samlingen.

Ukraine har spillet til par på det seneste, for at stjæle et udtryk fra golfens verden. Altså resultater mere eller mindre efter bogen igennem de seneste uger, det være sig både positive og negative. Deres seneste tre landskampe gav først Ukraine en 4-0 sejr mod Cypern, herefter fulgte et 3-2 nederlag mod Holland, mens de i det seneste opgør sikrede sig en 2-1 sejr mod Nordmakedonien.

Østrig fortsat skidt kørende.

Østrig går ind til kampen i håbet om endelig at få afsluttet den skuffende stime, de på det seneste har leveret. Deres seneste tre landskampe gav først Østrigen 0-0 uafgjort mod Slovakiet, herefter fulgte en 3-1 sejr mod Nordmakedonien, mens de i det seneste opgør blev udspillet 2-0 af Holland.

Ukraine ogØstrig – indbyrdes historik

Det var Østrig, som løb med en sejr på 3-2, sidste gang de to lande clashede i en intern duel. Ukraine går ind til opgøret med en historik mod Østrig, der siger 1-0-1 for deres seneste 2 landskampe.

Formstærk måltyv

At præstere 4 mål i de foregående seks landskampe for Ukraine gør naturligt Andriy Yarmolenko til en spiller, alle modstandere holder et skarpt øje med. Det er fristende at kigge efter Marko Arnautovic i forsøget på at gætte en målscorer for Østrig.