Portugals Europamestre skal åbne titelforsvar med sejr

Ungarn skal op imod Portugal den kommende tirsdag i en kamp, hvor Puskas Arena lægger græstæppe til. Det er begge nationers første kamp ved EM 2020. Ungarn ankommer til Euro 2020 som nummer 37 på FIFAs verdensrangliste, hvilket indikerer en større forskel mellem nationerne, da Portugal kommer med en rangering som nummer 5.

At dømme ud fra bookmakernes odds vil det være en gigantisk overraskelse, hvis Ungarn overlever gruppespillet. Ingen anden nation kan med større ret hævde at være den største outsider i gruppespillet ved EM 2020. Ungarn måtte den lange vej igennem play-offs for at sikre pladsen ved EM-slutrunden, da det kiksede med at ende i top to i gruppefasen. Det vil være en kæmpe overraskelse at se dem overleve gruppefasen ved Euro 2020.

Det er nok optimistisk at tro, at Portugal kan tage førstepladsen i deres gruppe, men det vil samtidig være en overraskelse at se dem forlade turneringen inden knock out-runden. Det viste sig lidt mere anstrengende at booke en plads ved EM-slutrunden, end Portugal helt sikkert havde drømt om. De forsvarende mestre formåede overraskende nok kun at blive nummer to i deres gruppe.

Ungarn vs Portugal stats and analysis

Ungarn ankommer til Euro 2020 med et gennemsnit på blot 1.1 mål i deres seneste 10 landskampe. Ungarnscorede beskedne 11 mål samtidig med, at de indkasserede ikke særligt imponerende 18 mål. Det kaster et gennemsnit på 1.8 af sig pr. kamp, hvori de også blot formåede at holde rent bur 2 gange.

Portugal åbner deres Euro 2020 kampagne med gode tal for deres foregående 10 landskampe. Portugal fik netmaskerne til at blafre 2.5 i gennemsnit pr. kamp, hvilket kaster en total på 25 kasser af sig. De indkasserede selv 6 mål, et snit på 0.6 pr. game, da de holdt rent bur i 6 af disse kampe.

Alt andet end nederlag i deres åbningskamp ved Euro 2020 vil være en overraskelse af Ungarn. Oddsene indikerer, at det ligner et spørgsmål om at minimere det ventede nederlag.

Der er store forventninger til, at Portugal vinder deres åbningskamp ved EM 2020 mod Ungarn. Alt andet end sejr vil være en stor skuffelse i Portugals bestræbelser på at gå smertefrit igennem gruppespillet.

Form Ungarn møder Portugal

Ungarn i forrygende form.

Ungarn ser utroligt giftige ud i øjeblikket, hvor de spadserer fra det ene gode resultat til det næste. Ungarn seneste 3 kampe byder på en 3-0 sejr mod San Marino, en 4-1 sejr mod Andorra og senest en 1-0 sejr mod Cypern.

Portugal fortsætter pointhøsten.

Portugal går ind til kampen i håbet om at holde deres nuværende stærke momentum kørende med endnu et positivt resultat. Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Portugal sluttede med en 2-2 uafgjort mod Serbien, hvorefter de noterede en 3-1 sejr mod Luxembourg mens den seneste kamp resulterede i en 0-0 uafgjort mod Spain.

Ungarn v Portugal Fixture History

Det var Portugal, som løb med en 1-0, sidste gang de to lande clashede i en intern duel. Ungarn går ind til opgøret med en sløj historik mod Portugal, der siger nul sejre og fem nederlag i deres seneste 5 kampe.

Manden med målnæsen

Ungarn kigger igen mod Adam Szalai til at stå for de nødvendige scoringer. Han har været varm på det seneste med 2 kasser i de seks foregående landskampe. Med 3 garn i Portugal seneste seks landskampe har Diogo Jota gjort opmærksom på sig selv på den positive måde. Han sætter naturligvis næsen op efter at lægge til totalen, hvis han kommer på banen.