Union Berlin mod B. Dortmund i 1. Bundesliga runde 22 – optakt, odds og spilfiduser

Uhyre vigtige point er på spil i toppen af tabellen, når Union Berlin får besøg af B. Dortmund i Alte Foersterei. Der er kick off til kampen på Alte Foersterei den 13. februar kl. 15:30 i 22 runde i 1. Bundesliga.

Efter 21 kampe afviklet er Union Berlin placeret nummer 4 i stillingen med 34 point. Der er 9 points forskel til B. Dortmund, der som nummer 2 har samlet 43 point sammen.

Union Berlin har brug for en sejr den kommende søndag for at lukke afstanden til B. Dortmund i stillingen i 1. Bundesliga. Afstanden i tabellen skulle helst ikke blive større, og værterne vil være forsigtige med ikke at lade gæsterne komme til fadet.

Når det kommer til mål, er Union Berlin ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 12 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.2 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 10 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1 pr. kamp med 3 clean sheets undervejs.

B. Dortmund kan inden deres kommende opgave fremvise en rimeligt god målform for deres seneste 10 kampe. De har et gennemsnit på 2.6 mål pr. kamp, svarende til 26 mål i alt. De måtte finde sig i 19 scoringer imod, eller et snit på 1.9 pr. kamp, hvor de holdt rent bur 1 gange.

Vores tip

Facts og finurligheder for Union Berlin v B. Dortmund.

 • Union Berlin har ikke tabt 9 af 11 af deres seneste kampe
 • Union Berlin uafgjort 3 af 4 af deres seneste hjemmekampe
 • Union Berlin har ikke vundet 3 af 4 af deres seneste hjemmekampe
 • B. Dortmund scorede i 39 af deres seneste 41 udekampe
 • I de seneste 9 udekampe i træk B. Dortmund har spillet, har begge hold scoret
 • Der er scoret imod B. Dortmund i de seneste 14 udekampe
 • B. Dortmund har ikke tabt 6 af 8 af deres seneste kampe
 • B. Dortmund vandt 3 af 4 af deres seneste kampe
 • I 4 ud af 5 seneste Union Berlin kampe mod B. Dortmund var antallet af mål over 2.5
 • Union Berlin har scoret imod i de seneste 5 kampe i træk de har spillet mod B. Dortmund
 • Union Berlin har tabte i 3 af 4 seneste kampe mod B. Dortmund
 • Union Berlin har har ikke vundet i 3 af 4 seneste kampe mod B. Dortmund

Form Union Berlin mod B. Dortmund

Union Berlin fortsætter pointhøsten.

I deres seneste tre kampe formåede Union Berlin først at banke Hertha Berlin med 3-2. Herefter nedlagde de også B. M’gladbach med 2-1, inden stimen stoppede mod Augsburg, der vandt en 2-0 sejr.

B. Dortmund drømmer om mere.

B. Dortmund har været frem og tilbage i deres sidste tre kampe og desværre lidt mere tilbage end frem. Mod St. Pauli tabte de 2-1, hvorefter de vandt 2-3 over Hoffenheim. De var tilbage i rendestenen med et 2-5 nederlag mod Bayer Leverkusen.

Union Berlin v B. Dortmund Indbyrdes historik

B. Dortmund havde mest at juble over i deres seneste duel, som de endte med at vinde 4-2 tilbage i september 2021 i 1. Bundesliga. Union Berlin går ind til opgøret med en historik mod B. Dortmund, der siger 2-0-3 for deres seneste 5 kampe i 1. Bundesliga. I de foregående 5 kampe mellem Union Berlin og B. Dortmund bød 4 af dem på mere end to mål. Begge klubber scorede desuden mål i 3 af de 10 kampe.

Stilling i 1. Bundesliga

Tabellen i 1. Bundesliga giver os et overblik over, hvordan Union Berlin og B. Dortmund hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 22. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point på søndag på Alte Foersterei i vente.

Formstærk måltyv

Hold øje med Taiwo Awoniyi når du søger en målmager, eftersom han virker ustoppelig. Han har været på pletten 3 gange i seks kampe for Union Berlin, mens sæsontotalen læser 9 kasser lige nu.

Erling Haaland har stået det rette sted 4 gange i seks kampe for B. Dortmund, som håber, at han kan føje yderligere til sæsontotalen på 16 mål.