USA mod Wales – Optakt, Spilfiduser, Odds

Kampen mellem USA og Wales sparkes i gang den kommende mandag på Ahmed bin Ali Stadium. Det er en af duellerne i første runde af FIFA VM.

Det er åbningskampen ved FIFA VM for både USA og Wales og sidstnævnte vil være yderst opsat på at leve op til favoritværdigheden. Men mon ikke der er stor modstand i vente fra de motiverede outsidere? USA går ind til kampen på mandag som nummer 16, mens gæsterne fra Wales kommer som nummer 19 på FIFA verdensrangliste.

USA er outsidere til at gå videre fra gruppespillet, men de mest optimistiske af deres fans drømmer selvfølgelig om, de skal skabe en overraskelse.

Selvom de er outsidere til at vinde gruppespillet, bør Wales have en god chance for som minimum at tage andenpladsen og dermed gå videre til næste runde.

Form USA mod Wales

USA har været lettere middelmådige i deres seneste tre kampe, der ikke bragte en sejr med sig. Mod Uruguay blev det 0-0, hvorefter Japan viste sig for stærke og sejrede 2-0. Senest lykkedes det dog at nappe det ene point i en 0-0 kamp mod Saudi Arabien. USA vandt beskedne 4 sejre i deres seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. De delte point med gæsterne 4 gange, mens de tabte 2 kampe.

USA har før opgøret på mandag et anstændigt gennemsnit på 1.2 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede acceptable 12 mål samtidig med, at de indkasserede 14 mål. Det kaster et gennemsnit på 1.4 af sig pr. kamp, hvori de formåede at holde rent bur 1 gange.

Wales har været igennem en hård tid i deres seneste tre kampe, der har givet nul og niks til pointkontoen. De blev slået 3-2 af Holland, før Belgien satte sig igennem med 2-1. Tredje skuffelse i træk fulgte mod Polen, der satte sig igennem med 0-1. Wales høstede tre point i 2 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 3 gange og led 5 nederlag i denne serie.

Wales er i øjeblikket anstændige målscorere med 4 kasser i deres seneste 5 kampe eller 0.8 mål i gennemsnit. Deres modstandere stod i samme periode for 4 mål, mens Wales præsterede 1 “clean sheets”. De indkasserede i snit 0.8 mål pr. kamp.

Vurderet ud fra oddsene alene har vi en meget lige kamp i vente, når USA skal op imod Wales. Tre point i en på papiret så jævnbyrdig kamp kan lægge et solidt fundament til at sikre videre kvalifikation, men det er en svær kamp at kalde.

Både Wales og USA virker for tiden mere opsatte på ikke at tabe end på at risikere for meget i jagten på en sejr. Det får uafgjort til at ligner et solidt værdi-spil på oddset i deres kommende duel.

Facts og finurligheder for USA v Wales.

  • 16 af USA’s seneste 18 kampe havde under 3.5 mål
  • USA har ikke tabt 8 af 10 af deres seneste kampe
  • I de seneste 3 USA kampe, har summen af mål været under 2.5
  • USA har ikke vundet deres seneste 3 kampe
  • I 9 af de seneste 11 kampe Wales har spillet, har begge hold scoret
  • 9 af Wales’s seneste 10 kampe havde under 3.5 mål
  • Wales scorede i 12 af deres seneste 13 kampe
  • Der er scoret imod Wales i 10 af de seneste 11 kampe
  • Wales har ikke vundet 7 af 8 af deres seneste kampe

USA mod Wales – indbyrdes historik

USA går til kampen mod Wales med en 1-1-0 statistik for deres seneste 2 møder. Det giver en sejrs-rate på 50%, hvilket måske er værd at have i baghovedet, inden man sætter sine væddemål.

Topscorer

Vinder – Uafgjort – Vinder

USA høstede tre point i 4 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 4 gange og led 2 nederlag i denne serie. Wales sikrede sig 2 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 3 gange samt 5 nederlag.

USA er på en fantastisk stime af intet mindre end 25 kampe i træk på Ahmed bin Ali Stadium uden nederlag.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 4 af USAs seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.7 mål på vejen. Der blev scoret mere end 2.5 mål i 5 af de seneste 10 kampe, som Wales spillede i alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.1 mål undervejs i processen.

BTTS & FIRST TO SCORE

Wales var først med en kasse i bare 3 af deres foregående 10 kampe. USA satte den første scoring ind i 4 af deres seneste 10 kampe.