Valencia mod Espanyol i La Liga runde 19 – optakt, odds og spilfiduser

Både Valencia og Espanyol går ind til kampen den kommende fredag på en placering i midten af tabellen i La Liga. Derfra har begge selvfølgelig sigtekornet rettet imod en højere placering, så vigtige point er på højkant på Estadio Mestalla.

Valencia indtager en plads som nummer 8 i tabellen med 28 point efter 18 kampe. På de 18 runder Espanyol har afviklet, har de indsamlet 23 point og ligger nummer 11 i stillingen.

Valencia vil være på udkig efter at udvide hullet til Espanyol i stillingen La Liga, når klubberne står overfor hinanden på fredag.

Valencia har før opgøret på fredag et anstændigt gennemsnit på 1.8 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede acceptable 18 mål samtidig med, at de indkasserede 18 mål. Det kaster et gennemsnit på 1.8 af sig pr. kamp, hvori de formåede at holde rent bur 2 gange.

Hvad målscoring angår, er Espanyol ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 14 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1.4 pr. kamp. De indkasserede 13 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.3 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 3 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Valencia v Espanyol.

 • Valencia scorede i 25 af deres seneste 26 hjemmekampe
 • Valencia har ikke tabt 15 af 17 af deres seneste hjemmekampe
 • I 6 af de seneste 7 hjemmekampe Valencia har spillet, har begge hold scoret
 • Valencia vandt deres seneste 5 kampe
 • Der er scoret imod Espanyol i de seneste 10 udekampe
 • Espanyol har ikke vundet 13 af 15 af deres seneste udekampe
 • I de seneste 11 Valencia kampe mod Espanyol var summen af mål under 3.5
 • Valencia har har ikke tabt i de 12 hjemme seneste kampe i træk mod Espanyol
 • Valencia har scorede i 18 af de senest 19 hjemmekampe mod Espanyol
 • Valencia har vandt i 10 af 12 seneste hjemmekampe mod Espanyol
 • I 6 ud af 7 seneste Valencia kampe mod Espanyol var antallet af mål under 2.5

Form Valencia mod Espanyol

Valencia inde i god stime.

Valencia virker i fin form før deres kommende opgave. Deres seneste tre kampe kastede først en sejr af sig mod Elche, der blev nedlagt 2-1. Herefter spillede de 1-1 mod CD Arenteiro, hvorpå Levante blev besejret 4-3.

Espanyol fortsætter pointhøsten.

I deres seneste tre kampe formåede Espanyol først at banke Levante med 4-3. Herefter nedlagde de også CF Cristo Atletico med 1-2, inden stimen stoppede mod Celta Vigo, der vandt en 3-1 sejr.

Det er et opgør mellem to tilsyneladende jævnbyrdige klubber, som begge har vist mere eller mindre identisk form i den senere tid. Valencia er dog stadig bookmakernes favorit. Et væddemål på Espanyol giver dig netop nu 4.40 retur på oddset, hvilket svarer til, at bookmakerne giver dem 23% chance for at slå Valencia. Ønsker du at placere dine indsatser på Valencia, kan de spilles til 1.85 på oddset.

Valencia v Espanyol Indbyrdes historik

Espanyol har haft et, ufrivilligt, ophold udenfor La Liga, hvorfor det er første gang i 2 år, de møder Valencia. Valencia går ind til opgøret med en historik mod Espanyol, der siger 7-1-2 for deres seneste 10 kampe i La Liga. Valencia har fået et mindre overtag i forhold til deres kommende modstander indenfor deres seneste 10 møder. Kampe som i øvrigt havde har haft en tendens til at byde på et lavt antal mål.

Stilling i La Liga

Tabellen i La Liga giver os et overblik over, hvordan Valencia og Espanyol hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 19. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point på fredag på Estadio Mestalla i vente.

Flere mål i vente

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Carlos Soler. Han har vist flaget for Valencia med 7 mål for sæsonen og stod desuden for 3 i de seneste seks kampe.

Espanyol har til gengæld forhåbninger om, at Raul de Tomas kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 8 mål i alle turneringer indtil videre, samt 1 i de seneste seks.