VfB Stuttgart mod Borussia Dortmund i 1. Bundesliga runde 29 – optakt, odds og spilfiduser

Det er toppen af tabellen, som møder den nedre del på Mercedes-Benz Arena den kommende fredag. Det er en kamp, hvor vi forventer, at Borussia Dortmund som minimum konsoliderer placeringen i den sjove ende af stillingen mod VfB Stuttgart.

VfB Stuttgart lægger beslag på placeringen som nummer 14 i 1. Bundesliga med 27 point for deres første 28 kampe. Differencen til Borussia Dortmund er 30 point, hvilket rangerer sidstnævnte som nummer 2 i tabellen for 28 kampe.

VfB Stuttgart har brug for en sejr på fredag for at lukke afstanden til Borussia Dortmund i stillingen i 1. Bundesliga. Afstanden i tabellen skulle helst ikke blive større, og værterne vil være forsigtige med ikke at lade gæsterne komme til fadet.

Det er ikke sådan, at VfB Stuttgart ligefrem sætter ild til ligaen i øjeblikket på målfronten. De scorede forholdsvis beskedne 14 mål i de foregående 10 opgør, hvilket svarer til 1.4 mål pr. kamp. De lukkede samtidig 20 mål imod, et gennemsnit på 2 pr. kamp med 0 clean sheets undervejs.

Borussia Dortmund rejser til deres kommende kamp med fine tal at fremvise fra deres foregående 10 kampe. Nydelige 2.4 mål pr. kamp, 24 kasser i alt, ville de fleste være tilfredse med. De måtte pille bolden ud ad eget net 14 gange, eller 1.4 gange pr. kamp, hvor de præsterede 4 clean sheets.

Vores tip

Facts og finurligheder for VfB Stuttgart v Borussia Dortmund.

 • Der er scoret imod VfB Stuttgart i de seneste 10 kampe
 • VfB Stuttgart har ikke vundet 5 af 7 af deres seneste hjemmekampe
 • B. Dortmund scorede i 44 af deres seneste 46 udekampe
 • I 12 af de seneste 14 udekampe B. Dortmund har spillet, har begge hold scoret
 • B. Dortmund har ikke tabt 9 af 11 af deres seneste udekampe
 • B. Dortmund uafgjort 3 af 4 af deres seneste udekampe
 • I de seneste 14 VfB Stuttgart kampe mod B. Dortmund var summen af mål over 2.5
 • VfB Stuttgart har scoret imod i 24 af de senest 25 kampe mod B. Dortmund
 • I 11 af de seneste 13 hjemmekampe VfB Stuttgart har spillet mod B. Dortmund har begge hold scoret
 • VfB Stuttgart har har ikke vundet i 17 af 19 seneste kampe mod B. Dortmund
 • VfB Stuttgart har tabte i 8 af 10 seneste kampe mod B. Dortmund

Form VfB Stuttgart mod Borussia Dortmund

VfB Stuttgart håber på yderligere point til samlingen.

VfB Stuttgart går ind til deres kommende duel som ubesejret i deres seneste tre kampe. Det startede med en 1-1 pointdeling mod Union Berlin, før de nedlagde Augsburg med 3-2. Mod Arminia Bielefeld blev der delt i porten i en 1-1 kamp.

Borussia Dortmund drømmer om mere.

Bedømt ud fra deres seneste tre kampe, kan vi forvente lidt af hvert for Borussia Dortmund i øjeblikket. Mod Mainz 05 satte de sig igennem i en 0-1 sejr, før de spillede 1-1 mod FC Koln. I sidste runde gik de dog ned med 1-4 mod RB Leipzig.

VfB Stuttgart v Borussia Dortmund Indbyrdes historik

Borussia Dortmund havde mest at juble over i deres seneste duel, som de endte med at vinde 2-1 tilbage i November 2021 i 1. Bundesliga. VfB Stuttgart går ind til opgøret med en historik mod Borussia Dortmund, der siger 2-0-8 for deres seneste 10 kampe i 1. Bundesliga. Over 2.5 mål gav gevinst på oddset 10 gange i de seneste 10 kampe mellem VfB Stuttgart og Borussia Dortmund. Begge parter fandt vej til netmaskerne i 7 af deres seneste 10 dueller.

Stilling i 1. Bundesliga

Tabellen i 1. Bundesliga giver os et overblik over, hvordan VfB Stuttgart og Borussia Dortmund hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 29. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point på fredag på Mercedes-Benz Arena i vente.

VfB Stuttgart mod Borussia Dortmund – Formstærke spillere

Der er et par navne, som springer i øjnene i øjeblikket for begge hold, når vi snakker målform. Hos gæsterne har Marius Wolf været på tavlen 3 gange i hans seneste seks kampe. Skulle han være i startopstillingen igen den kommende fredag, skyldes det, at Borussia Dortmund håber, at han kan bygge på mod VfB Stuttgart. Sidstnævnte håber til gengæld på Sasa Kalajdzic til at videreføre den form, som har bragt ham 3 mål i hans seneste seks kampe.