Wales har taktikken klar til nabobrag mod England

Mellem 1973 og 2004 spillede England og Wales ikke én eneste landskamp imod hinanden. Torsdag kl. 21.00 går de to nabo-nationer dog på banen mod hinanden for sjette gang siden oktober 2004, men for første gang i den forgangne periode i en venskabskamp.

England viste storform i EM-kvalifikationen og sætter næsen op efter et stærkt resultat ved EM-slutrunden til næste år. Wales går ind til kampen med fire sejre i træk og ingen nederlag i deres seneste otte kampe.

England har haft godt fat i Wales. De vandt ni af de seneste 10 kampe, de afviklede imod hinanden i diverse turneringer, og man skal tilbage til 1973 for at finde den seneste gang, den walisiske drage var farlig til at holde den store nabo til en remis.

England har senest spillet to kampe i Nations League, der var tæt på at være mindre underholdende end det er at følge en græsplæne gro. 1-0 og 0-0 blev det, mens Wales har vundet to gange 1-0 i 2020.

Seks af de seneste syv indbyrdes opgør mellem disse to gik under tre scoringer. Som beskrevet har begge parter spillet særdeles målknappe kampe i 2020, og med prestige på spil ændrer Wales næppe taktik forud for opgøret på Wembley.

Flere interessante tips