Der vanker til Wales når Danmark indtager Amsterdam

Wales skal i kamp mod Denmark i 1/8 finalen af Euro 2020, og det sker på Johan Cruijff ArenA den kommende lørdag. Wales bringer en rangering som nummer 17 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Denmark, der ankommer til Euro 2020 fra en rangering som nummer 10 på FIFAs verdensrangliste.

I en hård gruppe med tre jævnbyrdige nationer formåede Wales at klemme sig ind på andenpladsen og bobler af optimisme før den kommende opgave. De var turneringens overraskelse ved Euro 2016, hvor de først blev slået ud i semifinalen.

Danmark kæmpede sig til andenpladsen i deres pulje ved EM 2020, og tager en masse medvind ind til den kommende opgave efter en fantastisk afslutning på gruppespillet.

Wales vs Denmark statistik og historik

Wales har ikke ry for at være et målrigt hold i øjeblikket. Wales fandt kun vej til netmaskerne 12 gange i deres foregående 10 landskampe, hvilket giver et gennemsnit på blot 1.2 mål pr. kamp. De har dog været meget solide i defensiven med beskedne 8 indkasseret, hvilket kaster et yderst respektabelt snit af sig på 0.8 pr. kampe. Underligt nok præsterede de kun 3 clean sheets i disse kampe.

Denmark åbnede deres Euro 2020 kampagne med gode tal for deres foregående 10 landskampe. Denmark fik netmaskerne til at blafre 2.5 i gennemsnit pr. kamp, hvilket kaster en total på 25 kasser af sig. De indkasserede selv 7 mål, et snit på 0.7 pr. game, da de holdt rent bur i 4 af disse kampe.

Wales priser sig lykkelige over at være sluppet helskindet igennem gruppespillet på en andenplads med blot fire point. Det har ikke været specielt overbevisende hele vejen, så Wales spiller totalt uden pres og med intet at tabe.

De var på randen af knock out men Denmark formåede på en eller anden måde at komme tilbage og tage andenpladsen i gruppespillet med blot tre point. Fru Fortuna er med landsholdet, der bliver en farlig modstander for alle hold nu.

Form Wales møder Denmark

Wales drømmer om mere.

Wales har spillet til par på det seneste, for at stjæle et udtryk fra golfens verden. Altså resultater mere eller mindre efter bogen igennem de seneste uger, det være sig både positive og negative. Deres seneste tre kampe gav først Wales en 1-1 uafgjort mod Schweiz, herefter fulgte en 2-0 sejr mod Tyrkiet, mens de i den seneste kamp kom til kort i et 1-0 nederlag mod Italien.

Denmark håber på yderligere point til samlingen.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for Denmark igennem de seneste ugers kampe. Denmark seneste 3 kampe byder på et 1-0 nederlag mod Finland, et 2-1 nederlag mod Belgien og senest en 4-1 sejr mod Rusland.

Det var Denmark, som løb med en sejr på 1-2, sidste gang de to lande clashede i en intern duel. Wales går ind til opgøret med en historik mod Denmark, der siger 1-0-2 for deres seneste 3 kampe i European Championship.

Formstærk måltyv

Med Kieffer Moore på 1 mål i seks landskampe for Wales, er han en af de spillere, man skal holde øje med som mulig målscorer for Wales her. Denmark kigger mod Yussuf Poulsen til igen at ramme netmaskerne. Han er noteret for 3 garn på seks landskampe.