Wales mod England – Optakt, Spilfiduser, Odds

Wales og England går i kødet på hinanden på tirsdag, når de skal have afgjort deres endelige skæbne i gruppespillet ved FIFA VM. Kampen finder sted på Ahmed bin Ali Stadium.

Efter kampene i anden runde af gruppespillet er Wales nummer 4 med 1 point, mens England har 4 point og er nummer 1. Hjemmeholdet Wales går ind til kampen som nummer 19 på FIFA verdensrangliste, mens gæsterne fra England kommer til kampen på tirsdag som nummer 5.

Wales har brug for et mirakel for at kunne gå videre. De skal ikke bare vinde over England, de skal også vinde meget stort. Det første vil måske nok være en mindre overraskelse, det andet vil være en kæmpe overraskelse. Men de kan drille England, og det skal nok motivere.

England er på jagt efter førstepladsen. De er videre med uafgjort, og det kan også være nok til at tage førstepladsen, afhængig af udfaldet i gruppens anden kamp.

 

Form Wales mod England

Bare ét point forhindrer Wales i at have gået tomhændede igennem deres seneste tre kampe. De fik tæsk 0-1 af Polen, før de sikrede det ene point i en 1-1 kamp mod USA. Nyt nederlag ventede i den seneste opgave mod Iran, som satte sig igennem med 0-2.

Når det kommer til mål, er Wales ikke det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 5 gange i deres seneste 2 kampe, hvilket er lig med 0.7 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 7 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1 pr. kamp med 1 clean sheet undervejs.

England går ind til deres kommende duel som ubesejret i deres seneste tre kampe. Det startede med en 3-3 pointdeling mod Tyskland, før de nedlage Iran med 6-2. Mod USA blev der delt i porten i en 0-0 kamp. England høstede tre point i 3 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 4 gange og led 3 nederlag i denne serie.

England rejser til deres kommende kamp med fine tal at fremvise fra deres foregående 10 kampe. Nydelige 2.2 mål pr. kamp, 22 kasser i alt, ville de fleste være tilfredse med. De måtte pille bolden ud ad eget net 13 gange, eller 1.3 gange pr. kamp, hvor de præsterede 3 clean sheets.

Wales går ind til sidste runde med et meget klart mål. Eftersom de kun er noteret for et point indtil videre, skal der vindes i deres sidste kamp, ellers er det farvel og tak. Med fire point i bagagen for deres første to kampe i FIFA VM går England nu på udkig efter øge kontoen med endnu et positivt resultat.

Facts og finurligheder for Wales v England.

  • I 10 af de seneste 12 kampe Wales har spillet, har begge hold scoret
  • 10 af Wales’s seneste 11 kampe havde under 3.5 mål
  • Wales scorede i 13 af deres seneste 14 kampe
  • Der er scoret imod Wales i 11 af de seneste 12 kampe
  • Wales har ikke vundet 8 af 9 af deres seneste kampe
  • England har ikke vundet 6 af 7 af deres seneste kampe
  • Der er scoret imod England i 6 af de seneste 7 kampe
  • 3 af England’s seneste 4 kampe havde over 3.5 mål
  • 3 af England’s seneste 4 kampe havde over 2.5 mål

Stilling

Wales mod England – indbyrdes historik

England synes at have et godt øje til Wales, som de har slået 6 gange i deres seneste 6 møder. Bookmakerne har odds 1.40 på England til at vinde igen.

Begge hold scorede i 1 af de seneste 6 kampe mellem Wales og England.

Topscorer

Hold godt øje med Gareth Bale, hvis du søger efter en mulig målscorer, da han været på pletten 1 gange på det seneste for Wales. For gæsterne præsterede Bukayo Saka 2 mål i det seneste halve dusin kampe, og begge spillere har helt sikkert kig på at udvide totalen.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Wales opnåede en sølle sejr i deres seneste 10 kampe og spillede uafgjort i 3 af disse. De led 6 nederlag i denne serie. England nappede 3 sejre i deres seneste 10 kampe, mens de spillede 4 uafgjort og led 3 nederlag.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 4 af Waless sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 0.9 mål i gennemsnit i denne stime. Over 2.5 blev der scoret i 5 af de forrige 10 kampe, som England spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 1.5 mål i disse kampe. Wales har ikke holdt rent bur i deres seneste 7 kampe på stribe.

Der blev scoret over 2.5 mål i 2 kampe af de seneste 6 kampe mellem disse to hold. Wales præsterede et gennemsnit på 0.17 mål, mens England snittede 1.83 mål i disse. Begge hold scorede 1 gang i disse kampe.

BTTS & FIRST TO SCORE

England var først med en kasse i bare 2 af deres foregående 10 kampe. Wales satte den første scoring ind i 2 af deres seneste 10 kampe.