Wales mod Iran – Optakt, Spilfiduser, Odds

Opgøret mellem Wales og Iran fløjtes op den kommende fredag på Ahmed bin Ali Stadium. Det er en af kampene i anden runde af FIFA VM turneringen.

Efter den første runde af kampe i gruppespillet er Wales nummer 2 med 1 point, mens Iran har 0 point og er nummer 4. Hjemmeholdet Wales går ind til kampen som nummer 19 på FIFA verdensrangliste, mens gæsterne fra Iran kommer til kampen den kommende fredag som nummer 20.

Inden deres første kamp ved FIFA VM forventer bookmakerne, at Wales kan spille med om førstepladsen i gruppen. Det vil være en skuffelse at se dem blive slået ud i puljen.

De er store outsidere til at gå videre fra gruppespillet ved FIFA VM, og Iran har næppe kvalitet nok i rækkerne til at skabe en overraskelse.

Form Wales mod Iran

Bare ét point forhindrer Wales i at have gået tomhændede igennem deres seneste tre kampe. De tabte med henholdsvis 2-1 og 0-1 mod Belgien og Polen. Senest var der dog lidt trøst at hente efter 1-1 mod USA. Wales vandt beskedne 2 sejre i deres seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. De delte point med gæsterne 3 gange, mens de tabte 5 kampe.

Wales kommer til deres næste FIFA VM kampe med et beskedent gennemsnit på 0.8 mål i deres seneste 6 kampe. De scorede 5 gange og indkasserede selv 5 mål. Det er 0.8 mål i snit pr. kamp, hvori de holdt rent bur 1 gange.

Iran har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. De delte point i 1-1 kamp mod Senegal, før de sejrede 1-0 mod Nicaragua. Desværre blev sejren fulgt op af et 6-2 nederlag mod England. Iran høstede tre point i 5 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 1 gange og led 4 nederlag i denne serie.

Hvad målscoring angår, er Iran ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 7 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 0.7 pr. kamp. De indkasserede 18 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.8 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 2 gange i denne serie.

Det var en stille og rolig åbning på FIFA VM gruppespillet, som Wales leverede. De slap igennem med 1-1 i bagagen mod USA, hvilket er godt nok til at opbygge momentum. Tænk at ankomme til FIFA VM slutrunden fuld af optimisme og så blive massakreret, som det skete for Iran i deres første kamp mod England. Kan de rejse sig i anden runde?

Facts og finurligheder for Wales v Iran.

  • I 10 af de seneste 12 kampe Wales har spillet, har begge hold scoret
  • 10 af Wales’s seneste 11 kampe havde under 3.5 mål
  • Wales scorede i 13 af deres seneste 14 kampe
  • Der er scoret imod Wales i 11 af de seneste 12 kampe
  • Wales har ikke vundet 8 af 9 af deres seneste kampe
  • 16 af Iran’s seneste 17 kampe havde under 3.5 mål
  • Iran scorede i 22 af deres seneste 24 kampe
  • 8 af Iran’s seneste 10 kampe havde under 2.5 mål
  • Iran har ikke vundet 3 af 4 af deres seneste kampe

Stilling

Wales mod Iran – indbyrdes historik

Topscorer

Hold godt øje med Gareth Bale, hvis du søger efter en mulig målscorer, da han været på pletten 1 gange på det seneste for Wales. For gæsterne præsterede Mehdi Taremi 2 mål i det seneste halve dusin kampe, og begge spillere har helt sikkert kig på at udvide totalen.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Wales høstede tre point i 2 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 3 gange og led 5 nederlag i denne serie. Iran sikrede sig 5 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 1 gange samt 4 nederlag.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 5 af Waless seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.1 mål på vejen. Der var gevinst på over 2.5 mål i 2 af gæsternes foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 1 mål i disse kampe. Wales har ikke holdt rent bur i deres seneste 6 kampe på stribe.

BTTS & FIRST TO SCORE

Overraskende nok scorede Wales kun kampens første mål i 3 af deres seneste 10 kampe.

Iran præsterede at vinde 5 af disse kampe uden at indkassere mål.