Schweiz sigter mod at sænke Bales Wales

Wales skyder EM 2020 igang mod Schweiz på lørdag, hvor Baku Olimpiya Stadionu i Aserbajdsjan slår dørene op. Kampen spilles som en af 12 i runde 1 af gruppespillet ved slutrunden. Wales bringer en rangering som nummer 17 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Schweiz, der ankommer til Euro 2020 fra en rangering som nummer 13 på FIFAs verdensrangliste.

Som forholdsvis store outsidere i deres pulje, vil det være en overraskelse, hvis Wales ser mere af denne turnering end gruppespillet. De var dog turneringens overraskelse ved Euro 2016, hvor de først blev slået ud i semifinalen. I en hård kvalifikationsgruppe formåede Wales at klemme sig ind på andenpladsen og ankommer til Euro 2020 som store outsidere til titlen.

Det bliver en hård kamp at overleve gruppestadiet, men Schweiz er en trussel for alle modstandere. De har for vane at klare sig igennem deres pulje, problemerne indtræffer først, når knock out-fasen banker på. Schweiz nappede førstepladsen i gruppen efter en særdeles god kvalifikations-runde, men selv bookmakerne er i tvivl, om der venter dem en stor turnering eller et tidligt exit.

Wales vs Schweiz stats and analysis

Wales har ikke ry for at være et målrigt hold i øjeblikket. Wales fandt kun vej til netmaskerne 13 gange i deres foregående 10 landskampe, hvilket giver et gennemsnit på blot 1.3 mål pr. kamp. De har dog været meget solide i defensiven med beskedne 9 indkasseret, hvilket kaster et yderst respektabelt snit af sig på 0.9 pr. kampe. Underligt nok præsterede de kun 3 clean sheets i disse kampe.

Schweiz åbner deres Euro 2020 kampagne med gode tal for deres foregående 10 landskampe. Schweiz fik netmaskerne til at blafre 2.4 i gennemsnit pr. kamp, hvilket kaster en total på 24 kasser af sig. De indkasserede selv 12 mål, et snit på 1.2 pr. game, da de holdt rent bur i 5 af disse kampe.

De går ind til denne deres første kamp ved EM-slutrunden som outsider, men Wales vil have identificeret opgøret som én, hvor et positivt resultat ligger indenfor rækkevidde.

Schweiz går ind til deres første kamp ved EM i håbet om at sparke slutrunden i gang med tre point. Wales kan dog vise sig en meget vanskelig nød at knække.

Form Wales vs Schweiz

Wales vanskelige at nedbryde.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for Wales igennem de seneste ugers kampe. Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Wales sikrede sig en 1-0 sejr mod Tjekkiet, hvorefter de noterede et 3-0 nederlag mod Frankrig mens den seneste kamp resulterede i en 0-0 uafgjort mod Albanien.

Schweiz i forrygende form.

Schweiz rider på toppen af en formkurve og fortsætter med at feje det meste modstand til side. Deres seneste tre kampe gav først Schweiz en 3-2 sejr mod Finland, herefter fulgte en 2-1 sejr mod USA, mens de i den seneste kamp sikrede sig en 7-0 sejr mod Liechtenstein.

Wales v Schweiz Fixture History

Da nationerne senest trådte an imod hinanden i et indbyrdes opgør, som fandt sted 7. oktober 2011, trak Wales sig med 2-0 sejrrigt ud af kampen.

Wales vandt én, og Schweiz vandt én af de seneste 2 kampe mellem disse to nationer. Begge kampe ligger dog mindst 10 år tilbage.

Manden med målnæsen

Wales kigger mod Kieffer Moore til igen at ramme netmaskerne. Han er noteret for 2 garn på seks landskampe.