Chelsea tjekker Zenit ud af Champions League

Zenit Petersborg og Chelsea træder ind i rampelyset den kommende onsdag på Sankt Petersborg Stadion til deres sidste kamp i gruppespillet i denne sæsons Champions League. Vi skal have sat navne på de sidste deltagere i forårets knald-eller-fald kampe i denne sjette og sidste runde. 

Når det kommer til mål, er Zenit Petersborg ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 10 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 18 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.8 pr. kamp med 1 clean sheets undervejs. 

Chelsea kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1.6 scoringer for deres foregående 10 kampe, inden deres duel på onsdag. De lavede selv 16 garn i takt med, at de måtte finde sig i 3 mål imod. Det giver et snit på 0.3 pr. kamp, hvori de klarede rent bur 7 gange.

 

 

Zenit Petersborg v Chelsea statistik og historik

I skrivende stund kan en hjemmesejr til Zenit Petersborg spilles til 6.25, mens bedste odds på uafgjort er 4.15. Endelig kaster en udesejr til Chelsea 1.55 af sig på oddset.

Zenit Petersborg står med fire point for deres første fem kampe, og er klar til Europa League. De kan ikke nå top to og ikke blive nummer fire, hvorfor kampen tirsdag aften kun har kosmetisk betydning for dem.

Chelsea går ind til sidste runde i gruppespillet i Champions League på 12 point, hvilket giver en førsteplads. De kan dog stadig ende nummer to og skal have lige så mange point som Juventus.

I et opgør mellem to tilsyneladende jævnbyrdige klubber, med begge i mere eller mindre samme form, kan marginaler få afgørende faktor. En sejr af Chelsea til 1.55 på oddset virker som et fristende bud på på onsdag. Bookmakerne giver Zenit Petersborg 16% chance for at tage tre point mod Chelsea. Det svarer til, at man får 6.25 på oddset for sejr til Zenit Petersborg, mens uafgjort giver 4.15 gange igen. En væddemål på en udesejr til Chelsea betaler dig pengene 1.55 gange igen på oddset.

Nøgletal for Zenit Petersborg og Chelsea.

  • Zenit Petersborg ikke vundet i de seneste 3 kampe i træk;
  • Zenit Petersborg har indkasseret mål i seneste 18 af 20 kampe;
  • I 3 of 5 seneste Zenit Petersborg kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • I 2 of 4 seneste Zenit Petersborg kampe var antal mål OVER 3.5.
  • Chelsea har vundet i de seneste 3 kampe i træk;
  • Chelsea har vundet i seneste 6 af 7 kampe;
  • I 11 of 13 seneste Chelsea kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • Chelsea har scoret i seneste 15 af 17 kampe.

Lineup Zenit Petersborg vs Chelsea

Form Zenit Petersborg møder Chelsea

Zenit Petersborg går ind til deres kommende duel som ubesejret i deres seneste tre kampe. Det startede med en 1-1 pointdeling mod Malmö FF, før de nedlage CSKA Moskva med 2-0. Mod FC Rostov blev der delt i porten i en 2-2 kamp.

Chelsea har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Mod Manchester United gik de tomhændede fra banen efter et nederlag på 1-1. De revancherede de med en sejr på 1-2 over Watford, inden de senest spillede 3-2 mod West Ham.

Zenit Petersborg v Chelsea Indbyrdes historik

The Blues vandt 1-0 på eget græs, da de to klubber sidste gang stod overfor hinanden på Stamford Bridge i september 2021 i Champions League. Zenit Petersborg møder Chelsea med en historik imellem klubberne, der siger 0-0-1 for deres seneste 1 kampe i Champions League.

I skrivende stund kan en hjemmesejr til Zenit Petersborg spilles til 6.25, mens bedste odds på uafgjort er 4.15. Endelig kaster en udesejr til Chelsea 1.55 af sig på oddset.

Formstærk måltyv

Artem Dzyuba scorede 3 gange i de seneste seks kampe for Zenit Petersborg, og han håber selvfølgelig på at udvide totalen her. Mason Mount har sigtekornet stillet ind på at udvide målhøsten. Han har stået for 2 basser i de seneste seks kampe Chelsea har afviklet.