Nogle af de bedste kortspil

Kortspil har underholdt folk i århundreder og har altid været en god måde at fordrive tiden på. De er sociale, bærbare og billige.

Der findes et bredt udvalg af spil, hvad enten det er brætspil, bordspil eller kortspil, og de spil, der er nævnt her, er de mest spillede, og som bringer de bedste minder frem. Hvis du beslutter dig for at spille dem, har alle disse kortspil regler, som skal læres, før du begynder at spille. De spænder fra de enkle til de komplekse, og de kan alle spilles med et standardspil med 52 kort.

500 Rummy

Dette er et af de foretrukne kortspil, fordi det ikke tager lang tid at spille; reglerne er enkle; og der er den dramatiske mulighed for at starte dårligt, men i sidste ende vinde spillet og omvendt. Det hører til rommy-familien af kortspil, som går ud på at gruppere kort sammen i bestemte sekvenser og sæt. Målet er at være den første spiller, der opnår 500 point.

For at få point skal du spille sæt med mindst tre kort af samme værdi (f.eks. tre syvere) eller en række kort i en rækkefølge af samme farve (f.eks. spar 10, knægt, spar dame).

Spillet spilles i runder, som slutter, når en spiller ikke har flere kort på hånden. Fangsten er, at hvis du stadig har kort på hånden ved rundens afslutning, fratrækkes værdien af disse kort fra din score.

Der er to hovedstrategier: Du kan forsøge at afslutte runden tidligt for at fange den eller de andre spillere med mange kort på hånden, eller du kan forsøge at få runden til at vare så længe som muligt, så du har flere muligheder for at samle kort og score point.

Ulempen ved den første strategi er, at det ofte er svært at score højt i en kort runde, selv hvis du ikke skal trække noget fra. Ulempen ved den anden taktik er, at du er nødt til at samle kort op for at score højt, og hvis en anden spiller afslutter runden, kan du få en kraftig straf. Du kan variere din strategi fra runde til runde, afhængigt af hvilke kort du får tildelt.

Poker

Poker er så indgroet i vores kultur, at de fleste mennesker har hørt om det og sammen med sportsvæddemål er det et af de mest populære.. Et spil, der optræder i mange film som f.eks. James Bond-sagaen.

Poker kan være lige så dramatisk som i filmene. Og der er noget for enhver smag – fra strategen, der minutiøst beregner oddsene, til observatøren, der kan se, hvilke spillere der bluffer.

Målet i poker er at vinde. Det gør du enten ved at danne den bedste hånd med fem kort ved bordet eller ved at bluffe dig til sejr med en lavere rangeret hånd og overtale andre spillere til at lægge sig. Afhængigt af om du spiller hjemme eller på et kasino, kan spillet være så seriøst eller afslappet, som du vil.

Hvis du aldrig har spillet poker, det er stærkt anbefale at give det en chance, bare så du kan få oplevelsen. Du kan være sikker på, at det bliver mindeværdigt.

Cheat

Cheat er meget sjovt. Det er et meget tilfredsstillende spil, for der er intet som at vide, at en anden spiller snyder, fordi du har de kort, som de hævder at have.

Målet er at komme af med alle dine kort ved at spille dem på skift i rækkefølge. Det sjove er, at du kan forsøge at smide flere kort væk, end reglerne tillader, ved at lade som om dine to treere i virkeligheden er to syvere – hvis du f.eks. ikke kan spille dine treere, når det er tid til at smide væk.

99

Dette spil er tempofyldt og kræver hurtig mental addition. Visse kort har bestemte værdier og handlinger, som kan skrives ned på et snydeark som reference.

Målet er at spille dine kort uden at tage værdien af bunken i midten over 99. Du kan skubbe værdien op til 99 for at få de andre spillere til at kæmpe, og du kan vende spilretningen for at redde dig selv, når det er nødvendigt. Det er bedst at gemme dine kort med mindre værdi og specialkort til spillets slutfase, så du har dem, når du har brug for dem.

Alle vil nyde spillets hastighed og skabe strategier for at holde sig oven vande, når værdien af bunken er høj.