Celta Vigo mod Espanyol i La Liga runde 18 – optakt, odds og spilfiduser

Rampelyset er på både Celta Vigo og Espanyol, når rivalerne krydser klinger i forsøget på at lægge point til deres respektive samlinger. De mødes denne gang i La Liga på Abanca Balaidos på fredag.

Efter 17 kampe afviklet er Celta Vigo placeret nummer 14 i stillingen med 17 point. Der er 6 points forskel til Espanyol, der som nummer 9 har samlet 23 point sammen.

Celta Vigo har brug for en sejr den kommende fredag for at lukke afstanden til Espanyol i stillingen i La Liga. Afstanden i tabellen skulle helst ikke blive større, og værterne vil være forsigtige med ikke at lade gæsterne komme til fadet.

Når det kommer til mål, er Celta Vigo ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 10 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 11 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.1 pr. kamp med 3 clean sheets undervejs.

Hvad målscoring angår, er Espanyol ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 15 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1.5 pr. kamp. De indkasserede 11 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.1 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 3 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Celta Vigo v Espanyol.

 • I de seneste 3 hjemmekampe i træk Celta Vigo har spillet, har begge hold scoret
 • Celta Vigo har ikke tabt 6 af 7 af deres seneste kampe
 • Celta Vigo scorede i 5 af deres seneste 6 kampe
 • Espanyol har ikke vundet 14 af 16 af deres seneste udekampe
 • Der er scoret imod Espanyol i 12 af de seneste 14 udekampe
 • Espanyol scorede i 9 af deres seneste 11 kampe
 • Espanyol vandt 3 af 4 af deres seneste kampe
 • Espanyol tabte 3 af 4 af deres seneste udekampe
 • Celta Vigo har har ikke tabt i 13 af 15 seneste hjemmekampe mod Espanyol
 • Celta Vigo har scorede i 14 af de senest 15 hjemmekampe mod Espanyol
 • I 6 af de seneste 7 kampe Celta Vigo har spillet mod Espanyol har begge hold scoret
 • Celta Vigo har uafgjort i de 5 seneste kampe i træk mod Espanyol
 • Celta Vigo har har ikke vundet i de 7 seneste kampe i træk mod Espanyol

Form Celta Vigo mod Espanyol

Celta Vigo drømmer om mere.

Det er ikke helt skidt for Celta Vigo, men heller ikke helt godt, når man ser tilbage på de seneste tre kampe. De fik smæk med 2-1 mod Valencia, hvorefter de nappede point via 0-0 mod Mallorca. Senest blev det til endnu en pointdeling, denne gang 1-1 mod FC Andorra.

Espanyol fortsætter pointhøsten.

Espanyol har seks point at fremvise for deres seneste tre kampe, der åbnede med nederlag på 1-0 til Rayo Vallecano. De svarede stærkt igen mod Levante, som blev slået 4-3, før de sejrede 1-2 over CF Cristo Atletico.

I en kamp mellem to klubber i nogenlunde identisk form, hælder vi stadig til, at Celta Vigo formår at sætte sig igennem. Den bedste pris for en sejr på oddset i skrivende stund hedder 1.97, hvilket svarer til, at bookmakerne giver Celta Vigo 51% chance for at banke Espanyol. En pointdeling betaler 3.35 i gevinst på oddset, hvor imod Espanyol udbetaler 4.00 i gevinst på oddset for en sejr.

Celta Vigo v Espanyol Indbyrdes historik

Der var gevinst på oddset, hvis du satsede på uafgjort, da Celta Vigo senest mødte Espanyol på RCDE Stadium. Ingen af de to klubber formåede nemlig at gribe overtaget i kampen, der emmede ud i en 0-0. Celta Vigo går ind til opgøret med en historik mod Espanyol, der siger 2-7-1 for deres seneste 10 kampe i La Liga. Af de seneste 10 kampe mellem Celta Vigo og Espanyol kom over 2.5 mål ud med gevinst på oddset 3 gange. Desuden scorede begge hold mål i 7 af disse 10 møder.

Stilling i La Liga

Stillingen i La Liga inden den kommende runde 18 fortæller os, hvor Celta Vigo og Espanyol ligger placeret i forhold til hinanden. Det kan give et godt overblik over, hvor meget der er på spil inden deres indbyrdes opgør. Det bliver uden tvivl en interessant duel om de tre point på fredag på Abanca Balaidos.

Hold øje med…

Er man på jagt efter en målscorer, kunne det ligne en god idé at holde på Iago Aspas. Han er topscorer for Celta Vigo med 7 mål for sæsonen og præsterede desuden 2 i de seneste seks kampe.

Espanyol krydser til gengæld fingre for, at Raul de Tomas kan finde vej til netmaskerne igen. Han er oppe på 8 mål i alle turneringer i denne sæson, og leverede 1 i de seneste seks.